Nieuws

Meer dan 1 miljard videogesprekken via WhatsApp tijdens oudejaarsavond

Oudejaarsavond was een recordavond voor videogesprekken via WhatsApp en de andere socialmedia-applicaties van Facebook.

Dat nieuws heeft Facebook zelf bekend gemaakt via een blogpost. Traditioneel zorgt oudejaarsavond wel voor een piekmoment in het gebruik van WhatsApp, Messenger en Instagram, maar dit jaar swingden de gebruikscijfers uit de pan. Omdat in vele landen nog strenge overheidsmaatregelen van kracht zijn om het coronavirus tegen te houden, was het voor veel mensen ook niet mogelijk om (in grote groepen) bijeen te komen om een glaasje cava te drinken en naar het vuurwerk te kijken. Dus werd massaal de toevlucht gezocht naar digitale kanalen om vrienden en familieleden toch een gelukkige nieuwjaar te kunnen wensen.

Via WhatsApp vonden in totaal wereldwijd maar liefst 1,4 miljard videogesprekken plaats. Een recordaantal videogesprekken in één enkele dag volgens Facebook. Het aantal gewone telefoongesprekken met de chatapp van Facebook steeg eveneens sterk (met 50%) in vergelijking met oudejaarsavond van vorig jaar. Over het aantal verstuurde chatberichten via WhatsApp heeft Facebook nog geen cijfers bekend gemaakt, maar we durven voorspellen dat ook dit flink toegenomen zal zijn.

Ook Messenger en Instagram breken records

Oudejaarsavond 2020 was niet enkel een recorddag voor WhatsApp, maar ook voor de andere chatapplicaties van Facebook. Het aantal groepsgesprekken via Messenger (met minstens 3 deelnemers) lag ook dubbel zo hoog dan tijdens een gemiddelde dag. Tenslotte werden via Facebook Live en Instagram Live nog eens 55 miljoen livestreams uitgezonden.

Image Credit: Facebook

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business