Apple Car

Apple Car, sprookje of werkelijkheid? Hyundai heeft deze week bevestigd dat de iPhonebouwer in gesprek is met verschillende autofabrikanten.

Advertentie

De laatste tijd doen de geruchten rond Apple Car weer de ronde. Het nieuws lag al enige tijd stil, maar sinds eind 2020 komen er steeds meer concrete feiten naar buiten. Volgens analysten zou het wel nog zeker vijf jaar kunnen duren vooraleer we iets van Apple Car zullen te zien krijgen. Andere spreken al van dit jaar of ten laatste 2022. Op basis van de laatste berichtgeving van Reuters zou de zelfrijdende elektrische wagen van de iPhonebouwer in 2024 het levenslicht kunnen zien.

Apple Car

Deze week heeft een woordvoerder van Hyundai laten weten “dat ze weten dat Apple in gesprek is met verschillende autobouwers, waaronder Hyundai Motors”. De deal zou zijn dat de iPhonebouwer in samenwerking met de autofabrikant een wagen ontwikkelt. Het plan is om de wagen van A tot Z samen af te werken, inclusief de ontwikkeling van een batterijpakket, dat schrijft de Korea Economic Daily. De gesprekken met Hyundai bevinden zich nog maar in een eerste fase, de woordvoerder wilde daarover nog maar heel weinig kwijt.

Het is opvallend dat de geruchten rond Apple’s eigen wagen (Project Titan) steeds concreter worden. Het is ook de eerste keer dat een externe partij het project bevestigt. Lang dachten we dat het om een sprookje ging of een project waar velen van droomden maar waar Tim Cook & co. zich absoluut niet aan zouden wagen.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Analist voorspelt dat Apple Car pas tussen 2025 en 2028 verschijnt

Als we Apple analist Ming-Chi Kuo mogen geloven, zal de Apple Car langer op zich laten wachten dan voorzien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here