De Poolse ontwikkelaar CD Projekt Red wordt door de UOKiK, de marktwaakhond van Polen, onderzocht vanwege de problemen omtrent videogame Cyberpunk 2077.

Advertentie

De Poolse krant Dziennik Gazeta Prawna (via Tweakers) stelt dat de waakhond in kaart wil brengen waar het mis is gegaan bij het ontwikkelen van de game en of het bedrijf misleidende informatie over Cyberpunk 2077 naar buiten heeft gebracht. Wat is er gedaan om problemen op te lossen en welke uitkomsten biedt de ontwikkelaar aan teleurgestelde gamers met een exemplaar van Cyberpunk 2077?

Als het antwoord op deze vragen is dat er te weinig is gedaan om problemen op te lossen en er belangrijke informatie is achtergehouden om zoveel mogelijk exemplaren te verkopen, hangt CD Projekt Red mogelijk een boete van 10 procent van de jaarlijkse inkomsten boven het hoofd.

Langverwachte teleurstelling

Cyberpunk 2077 moest na jaren van wachten dé game van 2020 worden. Na tegenvallende prestaties op oudere consoles (PS4, Xbox One) en vele bugs en crashes op alle platformen bleek de game de hype niet waar te kunnen maken. Ook uit onze review blijkt de langverwachte teleurstelling. Onbevredigde gamers konden eerder via maker CD Projekt Red een terugbetaling aanvragen of een key voor de beter presterende PC-versie verkrijgen. Al blijkt dat ook op PC het merendeel van de spelersbasis al binnen een maand heeft afgezien van de game.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

CyberPunk 2077 1.06 update voorkomt beschadigde savegames

CD Projekt Red heeft hotfix 1.06 gelanceerd voor Cyberpunk 2077 en lost daarmee een vervelende bug op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here