Nieuws

‘Verdwenen’ Alibaba-CEO duikt plots weer op

Alibaba Jack Ma
Waar is Alibaba-CEO Jack Ma gebleven? Dat was de vraag die de voorbije maanden tot speculaties leidde.

Sinds zijn laatste optreden (eind oktober vorig jaar) leek de Chinese miljardair van de aardbol verdwenen. Tot nu.

Woensdagochtend verscheen hij voor het eerst weer ‘in het openbaar’, op een digitaal evenement. Ma dook op in een videogesprek waar hij 100 leraren van het platteland toesprak en hen een naar hem vernoemde award uitreikte. Reuters bevestigt de deelname van Ma aan het event, nadat de Jack Ma Foundation en Alibaba Group zijn aanwezigheid hadden aangekondigd. 

Ma’s tussenkomst was weliswaar een vooraf opgenomen videoboodschap van amper 47 seconden lang. Waar die opname gebeurde, is niet bekend. Ma loofde de leraren en beloofde om hen later nog eens in het echt te ontmoeten.  

Jack Ma nergens te bespeuren

De Alibaba-CEO verdween van het toneel na zijn kritische speech tegen de Chinese toezichthouders. Die dateerde al van 24 oktober. Daarin haalde hij fors uit tegen de conservatieve manier van zakendoen in zijn land. Risicovermijdend gedrag is volgens Ma een grote rem op innovatie. De Chinese overheid reageerde door de beursgang van Ma’s Ant Group te bemoeilijken, waardoor Alibaba uiteindelijk zo’n 35 miljard dollar niet kon ophalen. 

Ma daagde uiteindelijk niet op in Africa’s Business Heroes, zijn eigen talentshow voor ondernemers. Zijn foto werd bovendien nog eens zonder uitleg van de programmawebsite gehaald. Ook op Jack Ma’s sociale media bleef het muisstil. Een uitleg voor zijn publieke afwezigheid gaf de Alibaba-baas nog niet. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business