Nieuws

Google op mobiel krijgt verbeterd design

Google zoeken
De resultaten van Google op je smartphone zullen er binnenkort net iets anders uit zien. Anders, maar beter en duidelijker.

Google gaat zijn iconische DNA nog meer in de zoekresultaten verwerken. Het bedrijf is al begonnen met de uitrol van de verbeterde lay-out en verwacht dat gebruikers sneller en duidelijker hun zoekresultaat zullen vinden. Het gaat niet om enorme wijzigingen, maar de manier waarop elementen, tekst en afbeeldingen worden weergegeven lijkt toch een grote verbetering te worden.

Google Zoeken

De zoekmachinegigant geeft aan dat het zijn Googley feeling meer wilde verwerken in de manier waarop gebruikers hun resultatenpagina zien en gebruiken. Knoppen, tekst, afbeeldingen en elementen zullen nu nog meer de huisstijl van Google dragen. Dat moet ervoor zorgen dat bijvoorbeeld snippets van artikels of Wikipedia een stuk leesbaarder zullen zijn.

De nieuwe lay-out zal ook het meeste uit je scherm halen. De tekst zal nu breder worden uitgesmeerd waardoor bepaalde woorden of koppen sneller kunnen opvallen. Een artikel zal bijvoorbeeld een apart kader krijgen met een heel lichte schaduwachtergrond. Geen enorme verschillen, maar ze maken alles wel net iets duidelijker.

Google zoeken
Afbeelding: Google.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business