ASUS ROG Marktaandeel

Gamers kunnen vanaf vandaag een nieuwe generatie gaming laptops kopen met aan boord CPU's van AMD en grafische kaarten van NVIDIA.

Advertentie

Tijdens CES 2021 eerder deze maand kondigde AMD de Ryzen 5000 H-serie mobiele processoren aan en amper een uur later kondigde NVIDIA op zijn beurt de mobiele versie van de 3000-serie grafische kaarten aan. Beide producten zullen samen de basis vormen van de krachtigste gaming laptops op de markt, waarbij ASUS ROG het voortouw neemt naast andere partners zoals Acer en Lenovo.

Twee weken na de aankondiging van deze nieuwe generatie gaming hardware mogen deze laptops eindelijk officieel getest én verkocht worden door retailers wereldwijd. Na de moeizame launch van de desktop varianten van deze hardware in oktober en november, hopen veel gamers ongetwijfeld om op deze manier toch al aan de slag te kunnen met de AMD Zen 3 architectuur en NVIDIA’s ray tracing-technologie. 

ROG Zephyrus Duo SE

Op de redactie mochten wij alvast aan de slag met de ROG Zephyrus Duo SE en deze wist alvast indruk te maken met aan boord zijn AMD Ryzen 9 5900HX en NVIDIA 3080. Dit was voor de release van de nieuwe Game Ready Driver voor GeForce RTX 30-serie laptops. Deze bieden ondersteuning voor maar liefst 70 gaming laptops van verschillende configuraties, maar allemaal voorzien van een RTX 3080, 3070 of 3060 laptop-GPU.

Team Red momenteel beste keuze

Goed om te zien is natuurlijk de bewuste keuze van veel producenten om Intel links te laten liggen en deze generatie volop voor AMD te kiezen. De chipsets van het bedrijf wisten de voorbije maanden indruk te maken door hun grote sprongen in prestaties, wat ze momenteel de beste keuze maken voor gamers. 

Over de prestaties van zowel AMD als NVIDIA hopen wij weldra meer te kunnen zeggen in een serie van reviews, dus houd onze homepage zeker in de gaten! De specificaties en prijzen van deze nieuwe gaming laptops vind je bij online retailers zoals Alternate.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

AMD Ryzen 9 5900X review: Waanzinnige sprong in prestaties

Met de Ryzen 9 5900X heeft AMD een waanzinnig krachtige CPU gelanceerd. De Zen 3 processor laat zowel op single-core als multi-core vlak Intel achter zich.

NVIDIA RTX 30-serie komt naar laptops vanaf 26 januari, RTX 3060 aangekondigd

Tijdens het Game On evenement van NVIDIA tijdens CES 2021, werd aangekondigd dat de 30-serie grafische kaarten voor mobiele apparaten later deze maand beschikbaar zullen zijn.

AMD Radeon RX 6800 XT review: Klaar voor dominantie

De AMD Radeon RX 6800 XT is de eerste grafische kaart van AMD sinds lange tijd die de strijd aankan met de high-end kaarten van NVIDIA. Niet op het vlak van ray tracing, maar ze heeft wel heel wat anders te bieden.

AMD lanceert AMD Ryzen 5000 Series CPU’s en breekt records

AMD heeft vandaag de Ryzen 5000 Series CPU's aangekondigd en lichte alvast een tipje van de sluier op over de Radeon RX 6000 Series grafische kaarten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here