Instagram Stories desktop

Instagram Stories heeft een opmerkelijke update gekregen in de desktopversie.

Advertentie

Instagram Stories was al beschikbaar in de desktopversie van de foto-app. Sinds deze week heeft de omgeving ook een nieuw design gekregen. Overzichtelijker en gebruiksvriendelijker. De nieuwe omgeving wordt al uitgerold en is bij verschillende gebruikers al zichtbaar.

Instagram Stories

Het leuke aan het nieuwe design is het feit dat je al een preview te zien krijgt van het verhaal voor en achter je. Dat maakt de totaalbelevenis weer net iets plezanter op je desktop. Het bedrijf voorziet nu ook een play & pauzeknop voor de verhalen en de mogelijkheid om Stories te rapporteren indien nodig.

De nieuwigheden zijn op zichzelf niets speciaal. Maar het is goed om te zien dat het socialemediaplatform terug meer tijd en geld in de dekstopversie steekt. Hopelijk kan het platform zo nog meer uitbreiden zodat Instagram op desktop een stuk handiger in omgang wordt, ook bijvoorbeeld om content te gaan uploaden.

Het is jaren geleden dat er nog gesleuteld werd aan het design van de Stories-functie. Het platform heeft zijn focus nu sterk op Reels gelegd waarbij het bedrijf de concurrentie wil aangaan met TikTok. Vaak komen er in de verhaalfunctie wel opties of functies bij, maar echte drastische veranderingen zijn er niet meer bijgekomen.

Gebruik jij de desktopversie van Instagram vaak?

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here