Nieuws

Cowboy app bepaalt je fietsroute op basis van luchtkwaliteit

Breezometer Cowboy app
De Belgische e-bikeproducent Cowboy heeft zijn app voorzien van een nieuwe update, waardoor je nu ook de gezondste route kan nemen naar je bestemming.

Volgens Cowboy is de kortste route naar je bestemming niet altijd de meest gezonde, zelfs niet als je ze met een elektrische fiets aflegt. De start-up is daarom een samenwerking aangegaan met Breezometer, een van de grootste spelers in real-time hyperlokale data over luchtkwaliteit. Daardoor kunnen Cowboy-eigenaren nu live in de app zien waar de slechte lucht zich bevindt aan de hand van een heatmap. Apple werkt ook samen met Breezometer en biedt een gelijkaardige functie aan, maar Cowboy richt zich specifiek op fietsers en de app is beschikbaar in heel Europa, wat het een primeur maakt.

Cowboy

Tanguy Goretti, mede-oprichter en CTO van Cowboy: “Met deze navigatie-update snijden we een nieuw hoofdstuk aan voor slimme stedelijke verplaatsingen. We zijn het eerste e-bike bedrijf om real-time gegevens over luchtkwaliteit te integreren in onze navigatie, waarmee we de dagelijkse verplaatsingen van onze gebruikers nog aangenamer en gezonder willen maken.”

Nieuwe mogelijkheden in de app

Daarnaast heeft Cowboy ook nog enkele features toegevoegd die het de eigenaren van de elektrische fiets makkelijker moeten maken. Zo kan je vanaf nu in een oogopslag zien wat het batterijpercentage van je e-bike zal zijn wanneer je op je bestemming aankomt. De app houdt daarvoor rekening met de laad- en gebruiksgeschiedenis van de batterij. Zo kan je meteen bepalen of de gezondste manier niet resulteert in een wandeling van enkele kilometers omdat je na de vorige rit je fiets niet hebt opgeladen. Een voorbeeld van hoe dit eruit ziet kan je in onderstaand filmpje zien. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business