Nieuws

Ook Facebook start met nieuwsbriefplatform

Zuckerberg
© iStock
Facebook zou plannen hebben om een systeem voor nieuwsbrieven te gaan aanbieden aan onafhankelijke journalisten en schrijvers.

Eerder deze week lijfde Twitter het Nederlandse nieuwsbrievenplatform Revue in. Facebook lijkt die strategie nu te volgen. Daarmee wil de Amerikaanse socialemediareus schrijvers hun netwerk helpen uitbouwen. Facebook gaat tools aanbieden om mailinglijsten te beheren en betaalde abonnementen aan te bieden. Hoewel het project nog in zijn kinderschoenen staat, hopen Zuckerberg en co het platform deze zomer al te lanceren. 

Facebook helpt journalisten

Nieuwsbriefsystemen zijn booming business. Substack heeft maar liefst 250.000 betalende abonnees. Een hoop zelfstandige journalisten hebben de traditionele redacties verlaten en zijn tegenwoordig voor zichzelf gaan publiceren. Ze worden de volledige controle beloofd over hun publicaties en de opbrengst uit abonnementen.  

Het nieuwe platform is nog niet officieel aangekondigd door Facebook zelf. In een interview met de New York Times zegt vicepresident voor nieuwspartnerships Campbell Brown dat Facebook “meer wil doen om onafhankelijke journalisten en experten hun eigen onderneming te helpen uitbouwen. We verkennen de mogelijkheden om hen de vruchten te laten plukken van de nieuwsproducten die we gebouwd hebben, zoals Facebook News en abonnementen. Tegelijkertijd willen we ook nieuwe tools aanreiken om journalisten nog beter van dienst te kunnen zijn”, besluit hij. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business