Nieuws

Google Play brengt gok-apps naar België

Google brengt gokken naar je smartphone.
Aanpassingen aan het beleid van de Google Play Store zullen gokapplicaties in meerdere landen beschikbaar maken, waaronder België.

Dat staat te lezen in een bericht van 9to5Google. Gebruikers zullen nu in meer landen in staat zijn om echt geld in te zetten via gokapplicaties. Voorlopig stond de Google Play Store dit enkel in Brazilië, Ierland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk toe, maar nu wil het platform dit uitbreiden.

Dankzij de aanpassing zullen Android-gebruikers in deze 15 bijkomende landen met de applicaties aan de slag kunnen: Australië, België, Canada, Colombia, Denemarken, Finland, Duitsland, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Roemenië, Spanje, Zweden en de Verenigde Staten.

Vrij (kans)spel?

Dat houdt niet in dat deze applicaties als paddenstoelen uit de grond zullen rijzen. De ontwikkelaars van de applicaties zullen aan de regels van de Play Store moeten blijven voldoen: “… op voorwaarde dat de ontwikkelaar de aanvraagprocedure afrondt voor kansspel-apps die worden gedistribueerd op Google Play, een goedgekeurde overheidsaanbieder is en/of is geregistreerd als gelicentieerde aanbieder bij de toepasselijke kansspelautoriteit in het betreffende land en beschikt over een geldige licentie uit het betreffende land voor het type product voor online kansspelen dat de aanbieder wil leveren.” Applicaties die niet aan de regels voldoen, zullen volgens Google worden verwijderd.

Daarnaast zijn deze applicaties nog steeds onderhevig aan de wetgeving van de landen waarin ze werkzaam zijn, dus er zullen wel steeds beperkingen gelden op het aanbieden van deze gokspelen. In België zullen sportweddenschappen, online casinogames en aan de overheid gebonden loterijen toegankelijk zijn via Google Play, zolang ze aan de opgegeven regels voldoen.

Kansspelapplicaties zijn reeds langer beschikbaar op de Apple App Store.

google playonline gokken

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals