QWIC Premium Q MN8 Belt

Het Duitse magazine ElektroRad heeft in hun jaarlijkse e-bike test QWIC uitgeroepen tot winnaar in de categorie stadsfietsen.

Advertentie

QWIC, het Nederlandse fietsenmerk met thuisbasis in Amsterdam, heeft zich kunnen onderscheiden in de grote e-biketest van het Duitse magazine ElektroRad. In totaal namen 86 elektrische fietsen mee aan de test. De QWIC Premium Q MN8 Belt wist de eerste plaats te veroveren in de categorie Stadsfietsen. 

Op de redactie van TechPulse maakten we eind vorig jaar voor het eerst kennis met QWIC en specifiek de QWIC Premium Q MN8 Belt, die we vooral prezen om zijn knappe design en aandacht voor detail. Ook de rijervaring was prima vonden wij en dat besloot ook ElektroRad.

Hoogstaand, stijlvol, elitair… maar buitengewoon krachtig en bruikbaar van stad tot toertocht – de QWIC Premium Q MN8 Belt fascineert en inspireert tegelijkertijd. Een sterke zet, absoluut een aanrader.” ElektroRad, e-bike test 2021.

De publicatie gaf de e-bike een score van 9,3, wat hem de best beoordeelde stadsfiets maakt. Niet iedereen zal natuurlijk een budget hebben van bijna 5.000 euro voor de aanschaf van een elektrische fiets van dit kaliber, maar zoals we in onze review ook al aanhaalden kan je de aanschaf van zulk een e-bike natuurlijk wel verantwoorden als het je primaire vervoersmiddel is. 

Advertentie

Gerelateerde artikelen

QWIC Premium Q MN8 Belt review: E-bike voor fietsers met stijl

De QWIC Premium Q MN8 Belt is een e-bike voor zij die meer willen dan een makkelijk ritje van A naar B. Dit is elektrisch fietsen op zijn meest comfortabel.

De beste e-bikes van 2020 volgens TechPulse

Op zoek naar een e-bike om 2021 goed in te zetten? Dit waren de favoriete elektrische fietsen van de redactie in 2020.

1 REACTIE

  1. Wat mij vooral opviel in deze test zijn de algemeen hoge eindcijfers met maar liefst 13 fietsen die gelijk of beter scoren dan de vermelde QWIC, weliswaar in andere categorieën. Het feit dat er over het hele testveld amper één fiets met een score van 73/bevredigend in negatief opzicht uitspringt bewijst mijn inziens dat de aankoop van een e-bike bij gevestigde fabrikanten meer dan ooit een zaak is van persoonlijke smaak en budget maar dat je verder eigenlijk nauwelijks een verkeerde keuze kan maken.
    Want een Falkenjagd Hoplit E14 Speed blijft voor mij, ondanks zijn score van 95/100 en een prijskaartje vanaf 10.391,- (testmodel 13.030,-) Euro, gewoon nog steeds een lelijke fiets.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here