Nieuws

Februari 2021 brengt deze games naar Xbox Game Pass

XBOX Game Pass februari 2021
De maand februari brengt verschillende nieuwe games naar Xbox Game Pass, waaronder Final Fantasy XII.

Wie een abonnement heeft op Xbox Game Pass weet dat hij/zij elke maand nieuwe toptitels kan verwachten in de al zeer uitgebreide catalogus. Dat is ook in februari het geval met de toevoeging van een nieuwe game uit de Final Fantasy-reeks en de komst van Jurassic World Evolution naar Android en console. Voorlopig gaf Xbox enkel de titels vrij die zullen verschijnen in de eerste helft van de maand. Het gaat om volgende games:

  • Ghost of a Tale (pc) ID@Xbox – 4 februari
  • Project Winter (Android, console en pc) ID@Xbox – 4 februari 
  • The Falconeer (Android, console en pc) – 4 februari
  • Final Fantasy XII The Zodiac Age (console en pc) – 11 februari
  • Jurassic World Evolution (Android en console) – 11 februari 
  • Stealth Inc. 2: A Game of Clones (Android en console) ID@Xbox – 11 februari
  • Wolfenstein: Youngblood (Android) –11 februari

Xbox Series S en X nog steeds beperkt leverbaar

Wie er dus nog niet in geslaagd is om een next-gen console te bemachtigen, kan voorlopig aan de slag met deze titels via Game Pass. Dat lijkt momenteel geen slechte keuze, want Microsoft liet eerder deze week weten dat de tekorten van de Xbox Series X en S waarschijnlijk zullen aanhouden tot juni van dit jaar. Die tekorten worden grotendeels veroorzaakt door het gebrek aan CPU’s en GPU’s die beiden geleverd worden door AMD, dat op zijn beurt een tekort heeft aan chips om deze te produceren. 

Microsoft liet ook nog weten dat het alle beschikbare consoles in het vorige kwartaal verkocht heeft. Dat klinkt als goed nieuws, maar helaas zijn een substantieel deel van deze consoles in de handen van scalpers terecht gekomen. De opportunisten verkopen deze dan via eBay en andere verkoopplatformen en vragen momenteel al snel 600 euro voor een Series X, die normaal slechts 500 euro kost in de winkel. Het wordt dan ook aangeraden om hier niet op in te gaan en rustig af te wachten op meer beschikbaarheid. 

gamingmicrosoftxbox

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen