Nieuws

Cajoo wil supermarktproducten binnen het kwartier leveren

Cajoo besteldienst
Cajoo lanceert vandaag in Parijs een pilootproject om supermarktproducten aan huis te leveren. En dat amper 15 minuten na je bestelling.

De Franse start-up haalde bij een investeringsronde 6 miljoen euro op. Het concept: bestel via een app op je smartphone de producten die je normaal gezien in de supermarkt zou halen en laat ze een kwartier later al aan huis leveren. Het testproject start vandaag in het 9de arrondissement van Parijs.

Versnelling hoger schakelen 

Oprichters Henri Capoul, Guillaume Luscan en Jeremy Gotteland hopen zo een nieuwe markt aan te boren. In Frankrijk (en buurlanden) zijn er geen spelers die zich focussen op het aan huis leveren van zulke producten. Heel wat traditionele supermarkten hebben wel een webshop waarmee je je bestelling de volgende dag of later thuis kan laten leveren. Er is ook al de Prime Now-dienst van Amazon, waarbij de levertijd een 30 minuten tot enkele uren bedraagt. Cajoo wil naar eigen zeggen een versnelling hoger schakelen.  

Het succes van diensten als Deliveroo en Uber Eats heeft al aangetoond dat consumenten oversta gaan voor instant-gratificatie. Hoe sneller ze hun behoeften kunnen ingevuld zien, hoe liever. Cajoo springt mee op die trein.  

“Zelfde prijs als bij Carrefour” 

Het bedrijf heeft zijn eigen stock van producten, vergelijkbaar met het basisaanbod van kleine supermarkten.  De chauffeurs werken zoveel mogelijk onder direct beheer van het bedrijf en Cajoo levert rechtstreeks aan de klanten. “We onderscheiden ons met dit businessmodel door producten aan te bieden aan hun marktprijs. Ze kosten bij ons evenveel als bij Carrefour”, zegt CEO Henri Capoul. 

In de komende maanden wil Cajoo tien kleine distributiecentra opstarten. De start-up heeft in coronatijden ook de omstandigheden mee om succesvol te zijn, nu mensen minder naar de winkel trekken.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business