Nieuws

Robothond Spot kan nu nog veel meer dankzij grijparm

Boston Dynamics Spot
Boston Dynamics heeft zijn robothond Spot een nieuw arsenaal trucjes geleerd. Dankzij een grijparm waagt hij zich aan een resem nieuwe taken.

Het Amerikaanse techbedrijf heeft een nieuwe videodemonstratie gemaakt waarin het Spot allerlei klusjes laat opknappen. De robotarm werd achter Spots hoofd gemonteerd en dankzij geavanceerde motoriek is die in staat tot delicate handelingen.  

Indrukwekkende demonstratie 

“Nu Spot een arm heeft, kan hij op een mobiele manier zijn omgeving manipuleren”, zeggen ze bij Boston Dynamics. Zo zien we Spot onder meer opruimen in de woonkamer, tuinieren met een schepje en krijttekeningen maken op de grond. Hij kan ook deuren openen, schakelaars bedienen en industriële kleppen opendraaien.  

Dat we Spot samen met enkele soortgenoten zien touwtjespringen, zorgt voor de komische noot. Maar als je erbij stilstaat zijn die handelingen best ‘mindblowing.’ De evolutie die de robot doorgemaakt heeft is ronduit indrukwekkend. Boston Dynamics bekijkt verder om Spots autonomie en capaciteit voor dataverzameling te vergroten.  

Spot was vanaf midden vorig jaar te koop en dat voor een slordige 74.500 dollar. Boston Dynamics bracht er ondertussen 400 aan de man.

Lees ook: Atlas-robot van Boston Dynamics springt in freerunning stijl naar een hoger niveau  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business