Nieuws

Oude Edge verdwijnt vanaf 13 april, nieuwe versie in de plaats

Microsoft Edge
© Microsoft
Edge Legacy zal vanaf 13 april verdwijnen van Windows 10. Microsoft gaat via een patch de nieuwe versie daarvan installeren.

De oude versie van Edge wordt vanaf 13 april dit jaar vervangen door de nieuwe op Chromium gebaseerde versie. Via een nieuwe Windows 10-Patch gaat Microsoft de update uitvoeren en zullen gebruikers sowieso gebruik moeten maken van de nieuwe versie. Gebruikers die de nieuwe versie al hebben, krijgen uiteraard geen tweede Edge geïnstalleerd.

Microsoft Edge

Dat heeft de softwaregigant zelf laten weten. Wie nog een oude Edge heeft, is dus bij deze gewaarschuwd. De verschillende Windows 10-versies die de patch krigjen zijn: versie 1803, 1809, 1903, 1909, 2004 en tot slot de 20H2-versie.

Al sinds de officiële lancering was de verouderde browser niet meer up-to-date. Het op Chromium gebaseerd model is gebruiksvriendelijker en ook veiliger. Gebruikers werden altijd al aangespoord om over te stappen op de nieuwe versie. Vanaf 9 maart dit jaar zal de oude browser ook geen ondersteuning meer krijgen en zullen updates wegvallen.

Deze week wil ook TechPoll weten wat jouw favoriete browser is. Ben je fan van de op Chromium gebaseerde browsers of kies je graag voor een privacyvriendelijker alternatief? Laat het ons weten in de nieuwe TechPoll.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business