Nieuws

Zoom-ongelukje: advocaat verschijnt als kat in online hoorzitting

Een Amerikaanse advocaat is een internetsensatie geworden omdat hij zich tijdens een online hoorzitting aanmeldde als een kat.

Je hebt het misschien al wel eens meegemaakt: om de vrijdagavondborrel op te vrolijken schakel je een originele achtergrond of filter in op Zoom. Maar maandagochtend ben je vergeten dat je die filter nog aan hebt staan. Dat kan wel eens tot gênante situaties leiden. Vraag dat maar aan Rod Ponton, een Amerikaanse advocaat die onbedoeld de show stal tijdens een hoorzitting voor een rechtbank in Texas. Omwille van coronamaatregelen organiseert de rechtbank hoorzittingen via videocall.

Toen Ponton inbelde in de Zoom-meeting, verscheen hij als een kat op het scherm. De advocaat reageerde even verbaasd als de andere aanwezigen toen de rechter hem daarop wees. Blijkbaar had hij de computer van een van zijn assistenten gebruikt om aan te melden, en wist de beste man ook niet hoe hij de filter moest uitschakelen. Dus begon hij maar als kat zijn pleidooi te geven. Gelukkig voor hem konden zijn assistenten het snel oplossen en was de filter binnen de minuut verwijderd.

YouTube-hit

Normaal gezien zijn beelden van hoorzittingen geheim voor het publiek, maar rechter Roy Ferguson maakte voor dit grappige voorval graag een uitzondering. Hij deelde de video op zijn Twitterpagina en gaf ook toestemming om de video te delen. De beelden werden snel opgepikt door internationale media en de YouTube-video ging bijgevolg ook snel viraal. De originele video is meer dan 3 miljoen keer bekeken. In zijn tweet geeft de rechter complimenten aan Ponton en de andere aanwezigen voor de serene en professionele manier waarop zij het incident afhandelen.

https://twitter.com/JudgeFergusonTX/status/1359202090824966151?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1359250939312566272%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.vrt.be%2Fvrtnws%2Fnl%2F2021%2F02%2F10%2Fodn-advocaat-kat-filter-zoom%2F

Gelukkig kan de advocaat zijn Zoom-misser goed relativeren. In een interview met New York Times zegt hij blij te zijn dat hij mensen in deze moeilijke tijden toch even aan het lachen heeft kunnen brengen. Dat de video hem een internetsensatie maakt, neemt hij er maar al te graag bij.

Om te voorkomen dat dit jezelf overkomt, dien je altijd eerst de video-instellingen te controleren alvorens je bij een meeting aansluit. Zoom toont je dan hoe je in beeld gaat komen en of je nog per ongeluk en filter hebt aanstaan. Lees ook onze 5 tips om Zoom beter te beveiligen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business