Apple Kaarten

Apple Kaarten gaat steeds meer lijken op Waze of Google Maps. In iOS 14.5 zal het mogelijk zijn om incidenten langs de weg aan te geven.

Advertentie

Net zoals in Waze, zal ook Apple Kaarten binnenkort meldfuncties ondersteunen. Gevaar op de weg, een ongeval of snelheidsmeters, vanaf iOS 14.5 zullen gebruikers dit soort incidenten kunnen melden in Apple Kaarten.

Apple Kaarten in iOS 14.5

Naast een hele reeks vernieuwingen die iOS 14.5 groot zal zijn, ontdekten Roadshow en MacRumors nu ook handige functies in Apple Kaarten. De navigatie-app van de iPhonebouwer krijgt er een reeks -meldfuncties voor incidenten op de weg bij die gelijkaardig zijn aan Google’s Maps of Waze. Het bedrijf wil gebruikers terug naar de eigen navigatie-app trekken door dezelfde tools aan te bieden waarvoor Waze zo populair is. Het grote voordeel aan Kaarten?

Siri luistert naar je. Je hoeft je smartphone of infotainmentsysteem dus niet te gebruiken om de incidenten aan te geven. Met een eenvoudig commando aan Siri is het probleem zo doorgegeven. Bovendien zal het ook mogelijk zijn om incidenten die opgelost zijn, als inactief aan te duiden. Ook dat kan met een commando aan Siri.

Afbeelding: MacRumors. Zo ziet de nieuwe interface eruit in de Kaarten-app.

Beschikbaarheid

De meldfuncties voor incidenten zal ook beschikbaar zijn in Apple Carplay. Het is alleen nog onduidelijk of de hele boel nieuwe tools ook in België en Nederland zal uitgerold worden. Daar is momenteel nog niets over geweten. De eerste testgroepen zijn de V.S en het V.K. In het verleden werd ook al duidelijk dat België en Nederland pas veel later aan de beurt komen. Dat bewijst onder andere de flitswaarschuwing die nog steeds in Apple Kaarten ontbreekt voor Belgische en Nederlandse gebruikers.

Benieuwd naar alle nieuwigheden in iOS 14.5 die voor jou van toepassing kunnen zijn? Check hier ons overzicht.

Afbeelding: MacRumors forum. Je kan ook incidenten aangeven vanuit CarPlay.
Advertentie

Gerelateerde artikelen

iOS 14.5 maakt Spotify als standaard mogelijk

Binnenkort zullen gebruikers dankzij de iOS 14.5-update Spotify kunnen instellen als de standaard muziekapp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here