Bullitt Motorola rugged smartphone

Motorola wil een nieuwe reeks ‘rugged’ telefoons op de markt brengen en doet daarvoor een beroep op de ervaren Britse Bullitt Group.

Advertentie

Doorgaans is het Lenovo dat smartphones bouwt die onder de merknaam Motorola op de markt komen. Dit keer slaat het Amerikaanse Motorola Mobility de handen in elkaar met de Bullitt Group. Die zal onder licentie superstevige, industriële smartphones gaan ontwikkelen voor Motorola.  

Samenwerking op de lange termijn 

Het Britse Bullitt maakte in het verleden al ‘bouwvakkersmartphones’ voor Caterpillar en doet dat ook voor Land Rover. De groep bouwt al stevige smartphones sinds 2009 en is wereldwijd op 50 markten actief. 

De eerste bouwvakkerstelefoons van Motorola zouden dit jaar nog verschijnen en zullen op Android draaien. Ze zouden ook helemaal 5G-compatibel zijn. Dit kwartaal nog moeten de details van de hardware bekendgemaakt worden. Volgens Bullitt gaat het om een globale samenwerking op de lange termijn. 

Populaire in industrie en zorg 

Smartphones die tegen een stootje kunnen zijn erg populair bij industriële beroepen en hulpverleners. De behuizing van industrieel niveau zorgt ervoor dat je ze zonder al te veel erg kan laten vallen en dat ze bijvoorbeeld beter functioneren in extreme temperaturen. Ook voor handschoendragers zijn ze handiger in gebruik. Modellen die in de bouwsector gebruikt worden hebben vaak thermische camera’s en temperatuursensoren.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here