Google Foto's One

Androidgebruikers en One-abonnees krijgen vanaf deze week een pak meer bewerkingsopties in Google Foto's.

Advertentie

Google Foto’s heeft een uitgebreide update gekregen die een heleboel nieuwe functies bevat om foto’s en video’s te bewerken. iOS-gebruikers hadden de reeks nieuwe tools al voorhanden, Google heeft ze deze week ook uitgerold voor Android. Bovendien krijgen Google One-abonnees verschillende nieuwe opties die niet voor gratis gebruikers beschikbaar zijn.

Foto’s op Android

Gratis gebruikers krijgen in de nieuwe update de mogelijkheid om video’s bij te snijden, het perspectief te veranderen en tientallen filters toe te voegen. Bovendien is het ook mogelijk om contrast, helderheid en saturatie van video’s aan te passen. De meeste nieuwigheden hier zijn voorzien voor het videogedeelte van de Foto’s-applicatie.

Animated GIF showing a phone with an old photo of a baby on it while the Portrait Light setting is being applied to enhance the lighting.

Google One

Het meest opvallende aan de update is dat de zoekmachinegigant eindelijk een breder onderscheid maakt tussen gratis gebruikers en One-abonnees. Naast het feit dat je als One-abonnee de respectievelijke kwaliteit van je foto kan behouden, waren er geen voordelen aan de extra kost.

In de nieuwe update krijgen One-abonnees nu ook Portrait Blur en Portrait Light. Die functies waren al beschikbaar op de eigen Pixel-smartphones. Met Portrait Blur kan je de achtergrond van portretfoto’s meer of minder vervagen. Portrait Light geeft je dan weer de mogelijkheid om meer licht toe te voegen aan je portretfoto’s. Ook oudere portretfoto’s kunnen met deze tools bewerkt worden.

Bovendien gaat de Foto’s app voortaan op basis van michine learning de foto’s van One-abonnees automatisch verbeteren. Dat doet het met een dynamic en sky suggesties. Beide filteropties gebruiken de technologie om een foto eventueel sterker naar voren te brengen. In veel gevallen maakt dat een foto ook dramatischer. De app doet het natuurlijk niet zonder jou toestemming.

Deze week wordt de update uitgerold voor gratis gebruikers op Android en One-abonnees op iOS én Android. Smartphones op Android hebben wel minstens Android 8 nodig en 3GB geheugen.

Animated GIF showing two photos of a beach; one is static while the other has new lighting effects applied to it that enhance it.
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here