Nieuws

Nieuwe iPhone krijgt mogelijk ‘always on’-scherm

Camera-upgrades iPhone
De iPhones van 2021 krijgen mogelijk een scherm dat in stand-by basisinformatie op zijn scherm weergeeft. Dat gerucht doet volop de ronde.

Naast AppleInsider en EverythingApple Pro komt ook notoir ‘leaker’ Max Weinbach met de vroege geruchten over de displays van de nieuwe iPhones. Apples nieuwe ‘low-temperature polycrystalline oxide’ (LTPO)-display van 120 Hz zou straks in staat zijn om het lockscreen van je iPhone te imiteren. Tegelijkertijd kan de display een handvol basisinformatie permanent op het scherm tonen. Daarbij zou de klok en de batterij-info aangevuld worden met een balk en icoontjes die je belangrijkste notificaties kunnen verzamelen.  

Betrouwbare ‘leaker’ 

Weinbach is berucht voor het blootstellen van geheime informatie die fabrikanten per ongeluk in de code van hun website of andere platformen hebben laten zitten. Zo kwam de knaap in het verleden al heel vroegtijdig met informatie op de proppen die achteraf helemaal juist bleek. Hij ging zelfs viraal nadat hij als eerste de Intelligent Scan-feature van de Galaxy S9 had gelekt.

Bovenop de schermfunctie voor de nieuwe iPhones voorspelt Weinbach (hoe kan het ook anders) geüpgradede camera’s. Die moeten niet alleen beter presteren in donkere omstandigheden, maar krijgen ook betere software om mooiere luchtbeelden te maken. Er zou ook een video-portretmodus aan zitten te komen, naar het voorbeeld van Samsungs Galaxy S21. Daarnaast krijgen de iPhones die later dit jaar verschijnen mogelijk sterkere MagSafe-magneten, voor sneller draadloos laden en stevigere integratie met accessoires zoals snap-on-portemonnees en cases.  

Geen wereldschokkende veranderingen 

Het design van de iPhones zelf lijkt verder wat ter plaatse te zullen blijven trappelen. De Pro-versies krijgen naar verluidt wel een matte finish die een betere grip moet garanderen. Volgens eerdere geruchten zullen Face ID en de selfiecamera’s nog naadlozer geïntegreerd worden. En tot slot zou er mogelijk een vingerafdrukscanner in de display verwerkt worden.  

Hoewel Weinbach al vaker nieuwe features helemaal juist kon voorspellen, wachten we nog graag even af. Het is ook niet onwaarschijnlijk dat er tijdens het designproces het een en ander geschrapt wordt. Het gerucht dat er een vouwbare iPhone in de maak zou zijn, werd nog niet bevestigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business