Ecosia iOS 14.3 iPhone 12 Pro

Komt Apple sneller dan we denken met een vouwbare iPhone? Een eerste prototype zou al volop in de maak zijn.

Advertentie

De geruchten dat Apple in navolging van haar grootste concurrenten Samsung en Huawei met een vouwbare smartphone op de proppen gaat komen, dateren al van begin 2020. Toen raakte het nieuws bekend dat de iPhonebouwer een patent had aangevraagd voor een vouwbare iPhone. Maar Apple is zelf nog nooit met officieel nieuws daarover naar buiten gekomen.

Nu schrijft Bloomberg dat Apple begonnen is met de ontwikkeling van een eerste prototype voor interne testen. Volgens de bronnen van het Amerikaanse nieuwsmedium zou op dit moment nog maar een eerste display klaar zijn. Vergelijkbaar met eerdere lekken meldt Bloomberg dat Apple het vouwbare concept een andere invulling wil geven dan Samsung. De vouwbare iPhone zou in het midden een onzichtbaar scharnier hebben waardoor je eigenlijk eerder twee aparte schermen hebt in plaats van een vouwbaar scherm. De vouwbare iPhone zou dus meer weg hebben van de Surface Duo dan van de Galaxy Fold en Z Flip.

Jon Prosser bleek in juni al vrij juist te zitten met zijn voorspellingen voor de vouwbare iPhone.

Kleine veranderingen voor iPhone 13

Wanneer mogen we die vouwbare iPhone nu eindelijk verwachten? Daarvoor blijft het kijken naar Apple om met meer nieuws naar buiten komen. Maar omdat de ontwikkeling nog maar in haar eerste fase zit, zal de iPhone 13-reeks wellicht nog geen vouwbaar model krijgen.

Volgens Bloomberg hoeven we overigens ook geen spectaculaire nieuwigheden te verwachten voor de iPhone 13. Één van de meest opvallende wijzigingen zou een vingerafdrukscanner in het display zijn. Maar ook dat is geen nieuw concept meer. Bloomberg rapporteert ook dat Apple bezig is aan een upgrade voor de iPad Pro.

Vierde in de rij

Als Apple haar vouwbare iPhone op de markt brengt, dan zou het de vierde grote fabrikant zijn die een foldable voor commerciële verkoop lanceert. Samsung was de eerste met de Galaxy Fold, nadien volgden nog de Motorola Razr en de Huawei Mate XS. Google vroeg in december 2018 een patent aan, maar heeft tot op heden nog geen vouwbare Pixel-smartphone uitgebracht. De eerste concepten van vouwbare smartphones dateren al van het MWC in 2006.

Zit jij te wachten op een vouwbare iPhone? Laat het weten in de reacties!


Gerelateerde artikelen

Is dit Apple’s uitklapbare iPhone?

Al sinds begin dit jaar zijn er aanwijzingen dat Apple aan een opvouwbare iPhone werkt. Nu lijkt Jon Prosser daar toch meer over te weten.