Door een softwarebug laden Apple Watches van de vijfde en zesde generatie niet meer op wanneer ze in spaarstand komen.

Advertentie

Apple heeft een nieuwe update voor haar smartwatchbesturingssysteem watchOS uitgerold, versie 7.3.1. Die moet een softwarebug oplossen die met update 7.2 in het besturingssysteem is geslopen. Enkele gebruikers rapporteerden nadien dat zij hun Apple Watch niet konden opladen als in Power Reserve Mode. Dat is een batterijzuinige stand die je kan aanzetten om je batterij langer mee te laten gaan. Je kan dan enkel de tijd zien op het display, alle overige features zoals bellen en apps zijn op dat moment uitgeschakeld.

De bug leek voornamelijk modellen van de Apple Watch Series 5 en SE te treffen, die in 2019 en 2020 verschenen. Volgens Apple gaat het ook dan maar over een zeer beperkt aantal klanten die dit probleem al hebben meegemaakt. Update 7.3.1 bevat een patch, dus Apple raadt iedereen met een recente smartwatch aan naar de laatste versie bij te werken. Dat doe je in de instellingen van je smartwatch of via je app op je iPhone. De Apple Watch moet minstens 50% opgeladen zijn om de update te kunnen uitvoeren en hou er rekening mee dat dit wat tijd in beslag kan nemen.

Gratis reparatie

Als je Apple Watch in het verleden deze bug heeft gehad, dan zou het kunnen dat de update doorvoeren niet volstaat. Dat lezen we op deze supportpagina van Apple. Dat kan je controleren door je smartwatch dertig minuten op de lader te leggen. Is de batterij in die tijd niets bijgeladen, dan heb je het hoogstwaarschijnlijk vlaggen. Geen nood, in dat geval kan je een via de helpdesk een afspraak maken voor een reparatie. Voor dit specifiek softwareprobleem zal je dat helemaal niets kosten. De techniekers van Apple zullen wel eerst je toestel onderzoeken of het in aanmerking voor die gratis reparatie.

Update 7.3.1 bevat verder geen grote vernieuwingen. watchOS 7.3 voegde wel enkele nieuwe features toe. Een overzicht lees je hier.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Apple Watch 6 of Watch SE: welke moet je kiezen?

Ga je voor de goedkopere Watch SE of toch maar de Apple Watch 6? Kiezen is niet gemakkelijk, wij maken het overzicht.

Apple onthult Apple Watch Series 5

De vijfde generatie van de Apple Watch is een feit. We krijgen eindelijk een Always-On Retina Display en ingebouwd kompas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here