iPad Office

Je workflow in Office 365 voor iPadOS is weer net wat makkelijker geworden dankzij een nieuwe update.

Advertentie

Wie zijn iPad al eens gebruikt voor productiviteitsredenen, weet dat de Office app niet meteen de meest gebruiksvriendelijke app is. Je springt voornamelijk rond tussen de individuele apps voor Word, Excel en PowerPoint en het voelt nooit echt aan als een vloeiende workflow. 

Alles-in-één Office app

Gelukkig is daar verandering in gekomen met de laatste nieuwe update die alle apps samenvoegt tot één gebruiksvriendelijk geheel. Dat wil zeggen dat je Office vanaf nu kan gebruiken als volwaardige iPadOS applicatie. Naast bovengenoemde apps heb je trouwens ook toegang tot Notities en de Microsoft Office Lens app. Deze laat je toe om PDF-bestanden in te scannen of een whiteboard te digitaliseren. 

Office iPadOS

Productiviteit op de iPad heeft dus opnieuw een kleine boost gekregen en gaat daarmee de goede richting uit. Het gaat hier niet om een baanbrekende wijziging zoals het toevoegen van ondersteuning voor een muis zoals we dat zagen in iOS 14, maar alle beetjes helpen. 

Wil je aan de slag met deze nieuwe versie van Office dan volstaat het om de app even te updaten via de App Store. Versie 2.46 is sinds vannacht beschikbaar en kan dus gewoon geïnstalleerd worden. 


Gerelateerde artikelen

Office voor iPadOS ondersteunt nu trackpad en muis

Office voor iPadOS wordt deze week weer een stukje beter. De ondersteuning voor een muis en trackpad wordt vandaag uitgerold.

Keuzewijzer Office: afzonderlijk kopen of toch Office 365?

Ooit was het makkelijk: je kocht het laatste nieuwe Office-pakket en daarmee was de kous af. Sinds Microsoft op de abonnementenkar gesprongen is, is het echter lastiger om te kiezen: koop je Office afzonderlijk of neem je Office 365?
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.