De kindermodus van de browser Edge geeft toegang tot een beperkt aantal websites die ouders zelf kunnen kiezen.

Advertentie

Microsoft heeft de Kids Mode voor de browser Edge zelf aangekondigd via een blogpost. De kindermodus moet de browserervaring eenvoudiger maken zodat kleine kinderen hun weg op het internet kunnen vinden zonder de hulp van ouders, maar moet eveneens voorkomen dat kinderen hun weg naar voor hen ongeschikte content vinden. Voorlopig is Kids Mode alleen nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten, maar Microsoft zal deze in de komende tijd ook naar andere markten brengen.

Kids mode zal worden toegevoegd als optie aan je gebruikersprofiel. Je opent de kindermodus door op je account te klikken, op het werklint en vervolgens op Browse in Kids Mode. Microsoft maakt nog een onderscheid tussen kinderen jonger en ouder dan 9 jaar. De leeftijd kan via de instellingen nog aangepast worden. Kids Mode opent nu in een nieuw venster. Je kan een leuk achtergrondthema instellen voor je kinderen of ze dat eens zelf laten proberen. De kindermodus verlaten kan enkel na het ingeven van een wachtwoord. Dit is hetzelfde wachtwoord dat je gebruikt om je computer te ontgrendelen, lezen we in de blogpost.

Kids Mode wordt toegevoegd aan je account. Afbeelding: Microsoft

Websites blokkeren

Zoals we al aangaven, dient Kids Mode niet enkel om het browsen voor kinderen leuker te maken, maar vooral om het internet kindvriendelijker te maken. Zo staat Microsofts zoekmachine Bing standaard op ‘safe search’ ingesteld. Dat is een speciale modus die de zoekresultaten filtert. Het is niet duidelijk of je met Kids Mode deze ook kan instellen voor andere zoekmachines.

Daarnaast heb je als ouder controle over de websites die je kind bezoekt. In de profielinstellingen van je Microsoft Edge-account zal je wanneer Kids Mode bij ons is uitgerold blocklists vinden onder het menu Ouderlijk Toezicht. Microsoft zal al lijsten met kindvriendelijke websites voorprogrammeren, maar je kan zelf nog websites aan de lijst toevoegen of van de lijst verwijderen. Surft een kind naar een website die niet op de lijst staat, dan krijgt de jonge spruit een blokkeerscherm te zien.

Zet websites op de ‘witte’ lijst. Afbeelding: Microsoft

Ondertussen hebben de meeste browsers wel een kindermodus of uitgebreide ouderlijke toezichtfuncties uitgerold. Kinderen komen steeds op jongere leeftijd in aanraking met technologie, dus ze volledig van het internet weren lijkt niet meer mogelijk. Maar niet alle content op het internet is natuurlijk even geschikt voor jonge kinderen.

Lees ook: Oude Edge verdwijnt vanaf 13 april

Advertentie

Gerelateerde artikelen

De beste browser: Google Chrome, Mozilla Firefox of Microsoft Edge?

Wat is in 2021 de beste browser om mee te surfen? We lieten onze lezers zelf die vraag beantwoorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here