Nieuws

Google gooit Trump 2020-app uit de Play Store

Google heeft Trumps app voor zijn 2020-campagne uit de Play Store verwijderd. De zoekreus bevestigt dat die de gebruiksvoorwaarden schond.

Android Police meldde als eerste dat de app niet meer laadde en offline leek te zijn gehaald. De toepassing kreeg te maken met stabiliteitsproblemen. De app bleef ook na de presidentsverkiezingen in de Play Store en Apples App Store staan. Het gebrek aan updates zorgde er wellicht voor dat de app ging crashen en volledig onbruikbaar was geworden. De toepassing werd voor het laatst op 20 oktober geüpdatet.  

Sommige gebruikers suggereerden in hun app-feedback dat Google de app gesaboteerd zou hebben. Dat is niet het geval. De zoekgigant maakt dat duidelijk. “De Trump 2020-campagne-app stopte onlangs met werken en we hebben de ontwikkelaar meerdere keren gecontacteerd. Ze gaven uiteindelijk geen antwoord. Onze gebruikers verwachten nu eenmaal dat de apps die ze uit de Play Store downloaden goed functioneren of op z’n minst bruikbaar zijn. Het is voor ons standaardprocedure om niet-werkende apps te verwijderen”, aldus Google aan TechCrunch.  

‘Getrolld’ tijdens campagne

Ook de iOS-versie is geplaagd door technische problemen. Oude berichten zijn er wel nog te lezen. Na 7 februari werd de Android-app ook niet meer geïnstalleerd. Voordien werd de toepassing 840.000 keer gedownload uit de Play Store. Op iOS werd die 1,5 miljoen keer geïnstalleerd. 

In de maanden voor de presidentsverkiezingen kreeg Trumps campagne-app al te maken met technische problemen. Een legertje TikTok’ers besloot toen om de app te trollen in hun reviews. De gemiddelde score van de app dook zo naar 1,2 sterren, waarna Trumps campagneteam de app moest laten resetten. Dat trollen gebeurde met een vleugje humor: “De app probeerde een coup te plegen op mijn besturingssysteem” of “Ik heb genoeg geleden sinds 2016”, zijn maar enkele voorbeelden van de plagerijen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business