Nieuws

YouTube grijpt in nadat PewDiePie kinderkanaal uitlacht

YouTube heeft ingegrepen op het kanaal van PewDiePie. De Googledienst heeft een video verwijderd waarin hij een kinderkanaal uitlachte.

Cocomelon is een immens populair kanaal dat vooral kleuters en basisschoolkinderen bedient. Onder de volgers blijken ook heel wat gamers te zitten. Met 105 miljoen abonnees kwam het kanaal aardig in de buurt van de 109 miljoen van PewDiePie (Felix Kjellberg). Dat leek de Zweedse YouTubesensatie niet te zinnen. Hij besloot in een eigen video een diss uit te delen, maar schond daarbij volgens YouTube de regels rond online pesten en kindveiligheid. 

“Jullie zijn allemaal maagden” 

Kjellberg zong een liedje (Cocomelon leert kinderen liedjesgewijs allerlei dingen) waarin hij de kinderen belachelijk maakte. In de video liet hij kinderen met plastic wapens een meloen aanvallen. Oudere gamers die het kanaal volgen zijn “wellicht allemaal maagden”, aldus PewDiePie.  

YouTube motiveerde ook waarom het de video offline haalde. Het ging zeker niet alleen om het pestmotief. De video leek immers sterk alsof hij voor kinderen was gemaakt, terwijl de inhoud niet meteen gepast leek voor de jonge doelgroep. De Googledienst verdenkt Kjellberg er ook van dat hij andere kanalen en hun kijkers probeert te imponeren voor geldgewin.  

Grens overschreden 

“Kritiek en disses moeten onder normale omstandigheden wel kunnen, maar hier werd een grens overschreden”, zegt YouTube. Het bleef wel bij het offline halen van de video. Kjellbergs kanaal kreeg geen waarschuwing. De YouTuber had de spotvideo in een vorige video aangekondigd, maar reageert nu laconiek. “Ik ga er niet verder op door, want dat zou niet grappig zijn. Eigenlijk interesseert Cocomelon me ook niet”, klinkt het. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business