Rickroll 4K Rick Astley meme

YouTuber Revideo haalde dé meme van 2004 vanonder het stof en brengt de oude internetgrap nu in glorieuze 4K-resolutie naar onze schermen.

Advertentie

Aah, 2004. Het jaar waarin Grand Theft Auto: San Andreas verscheen én we ons lieten rickrollen wanneer we de officiële gametrailer wilden bekijken. De praktijk ontstond destijds op de videogameforums van 4chan. Wanneer Rockstars website crashte omdat iedereen de GTA-trailer wou zien, werd (tot bijzonder grote ergernis) doorgelinkt naar het hitnummer uit 1987.  

Opgepoetst door AI 

De 4K-versie van Rick Astleys videoclip staat al enkele weken online, maar het was CNET dat de ontdekking meldde. Revideo gebruikte naar eigen zeggen de AI-software Topaz Video Enhance om de video te upscalen naar een Ultra HD-resolutie van 3840×2160. Vervolgens gebruikte de YouTuber RIFE Flowframes om er een vloeiende 60 FPS-clip van te maken. 

Hoe is het nu mogelijk dat het zolang geduurd heeft voordat iemand met dit lumineuze idee kwam aandraven? Aanschouw Rick Astleys hoogblonde haardos en shakende moves in glorieuze 4K. Maak je dus maar klaar om gerickrolld te worden zoals je nooit eerder gerickrolld werd. Ook wij vonden dat stiekem niet zo erg.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here