Samsung Glasses

Uit twee gelekte video’s kan opgemaakt worden dat Samsung op zijn minst nadenkt over een Augmented Reality-bril. Het gaat om de Samsung Glasses en Glasses Lite.

Advertentie

Na het gefaalde Google Glass is het stil geweest op het vlak van AR-brillen, maar Samsung lijkt nu opnieuw zijn zinnen te hebben gezet op het concept. Dat blijkt althans uit twee video’s die recent online verschenen. In de conceptvideo’s zien we gebruikers de relatief dikke Glasses Lite gebruiken om op te gamen, YouTube te kijken en te werken via Samsung Dex. Er lijkt ook een zonnebril modus aanwezig te zijn. De Samsung Glasses lijken dan weer een stapje verder te gaan en kunnen ook volledige 3D-simulaties aan, inclusief holografisch bellen.  

Of we de brillen ooit zelf gaan kunnen testen is natuurlijk nog maar de vraag, want de getoonde technologie lijkt alvast zeer geavanceerd in vergelijking met wat momenteel mogelijk is op het vlak van AR. Het is echter een leuke oefening om eens na te denken over de toekomst van wearables en daar lijken deze video’s dan ook voor ontworpen. Samsung zelf heeft nog niet gereageerd op het lekken van de beelden. 


Gerelateerde artikelen

Samsung Odyssey G7 review: Niet voor elke gamer

De Samsung Odyssey G7 weet indruk te maken met zijn 1000R curve en 244Hz QLED-paneel. Een monitor waar gamers van dromen?