Nieuws

Conceptvideo’s Samsung AR-brillen verschijnen online

Samsung Glasses
Uit twee gelekte video’s kan opgemaakt worden dat Samsung op zijn minst nadenkt over een Augmented Reality-bril. Het gaat om de Samsung Glasses en Glasses Lite.

Na het gefaalde Google Glass is het stil geweest op het vlak van AR-brillen, maar Samsung lijkt nu opnieuw zijn zinnen te hebben gezet op het concept. Dat blijkt althans uit twee video’s die recent online verschenen. In de conceptvideo’s zien we gebruikers de relatief dikke Glasses Lite gebruiken om op te gamen, YouTube te kijken en te werken via Samsung Dex. Er lijkt ook een zonnebril modus aanwezig te zijn. De Samsung Glasses lijken dan weer een stapje verder te gaan en kunnen ook volledige 3D-simulaties aan, inclusief holografisch bellen.  

Of we de brillen ooit zelf gaan kunnen testen is natuurlijk nog maar de vraag, want de getoonde technologie lijkt alvast zeer geavanceerd in vergelijking met wat momenteel mogelijk is op het vlak van AR. Het is echter een leuke oefening om eens na te denken over de toekomst van wearables en daar lijken deze video’s dan ook voor ontworpen. Samsung zelf heeft nog niet gereageerd op het lekken van de beelden. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business