Nieuws

Bitcoin blijft records breken door steun van Tesla

Bitcoin recordkoers Tesla
De koers van bitcoin blijft in stijgende lijn gaan. Zondag bereikte de cryptomunt een recordkoers van 58.000 dollar per bitcoin.

Sinds Tesla voor 1,5 miljard dollar in de cryptomunt investeerde en bitcoin ook als betaalmiddel aanvaardt, scheert het aandeel hoge toppen. Sinds 1 januari is de waarde bijna verdubbeld. Toen bedroeg de waarde van 1 bitcoin nog 28.900 dollar. De totale marktwaarde bedraagt nu een triljoen dollar. Toch heeft bitcoin een woelig parcours afgelegd met serieuze prijsschommelingen. Zo bereikte de cryptomunt begin januari de grens van 40.000 dollar, om tegen het einde van de maand alweer naar de 30.000 dollar te zakken. 

Positief momentum blijft 

Sinds de steun van Tesla en andere grote techbedrijven heeft de bitcoin de kaap van de 50.000 dollar gerond. Dat positieve momentum duurt maar voort. Naast de investering van Tesla liet ook Mastercard weten bitcoin te zullen aanvaarden als betaalmiddel. BlackRock, een van ‘s werelds grootste vermogensbeheerders, verkent mogelijkheden om de digitale munt te ondersteunen. 

De coronapandemie speelde zeker een rol in de opmars van bitcoin. Het noodgedwongen online shoppen doet kopers nog verder afstand doen van fysiek geld. Critici beweren echter dat bitcoin geen cryptomunt is, maar een speculatief platform dat kwetsbaar is voor marktmanipulatie.  

Speculatie & risico

“Bitcoin heeft weinig praktische waarde en zorgt niet voor een verzekerd inkomen, zoals een traditioneel aandeel”, zegt economist Nouriel Roubini aan de BBC. “Het is niet omdat Elon Musk erin investeert dat iedereen dat nu plots moet doen”, vindt hij. 

Andere investeerders zeggen openlijk dat ze zich bewust zijn van de risico’s en dat ze eerder ‘voor de fun’ meegaan in de hype. Toch waarschuwen specialisten dat wie niet erg vertrouwd is met de cryptomarkt eerst grondig zijn research moeten doen en niet te veel in één keer mag investeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business