Nieuws

Tesla koopt 1,5 miljard aan bitcoin en wil klanten met cryptomunt laten betalen

Tesla koopt bitcoin Elon Musk
Tesla heeft voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin gekocht. Bovendien wil Elon Musk dat klanten straks Tesla's kunnen kopen met de cryptomunt.

De aankoop is officieel bevestigd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het is geen publiek geheim dat Elon Musk een grote voorstander geworden is van cryptomunten. Voordien had de CEO aangegeven erg geïnteresseerd te zijn in bitcoin, maar dat er zo’n flinke aankoop zou gebeuren, mag toch verrassen. 

Tesla kopen met bitcoin 

Maar daar stopte het nieuws niet. Ook opvallend is dat Tesla in de toekomst bitcoin wil gaan aanvaarden als betaalmiddel voor zijn elektrische wagens. Voorlopig is het wel nog niet duidelijk hoe dat wettelijk geregeld moet worden. Bij zulke transacties zou het wel mogelijk moeten zijn om de cryptomunt deels te gebruiken als liquide middel. 

Tesla gaf al langer aan dat het zijn kasreserves wil diversifiëren en het bedrijf heeft daarom zijn investeringsbeleid aangepast. Zo kan de Amerikaanse autobouwer zijn investeringsrisico’s verder spreiden voor de niet-liquide middelen. Musk en co. willen verder ook investeren in andere digitale middelen en goudfondsen.   

Alweer een boost voor de beursgang 

Bij de aankondiging schoot het beursaandeel van bitcoin binnen de 20 minuten met 11,3 procent omhoog. De bitcoin flirtte even met de 45.000 dollar en is nu ongeveer 35.000 euro waard. Onlangs prees Musk met een kwinkslag nog Dogecoin aan . 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business