Nieuws

Automatische ondertitels komen in de herfst naar Zoom

Zoom
Zoom heeft aangekondigd dat het in de herfst van dit jaar automatische ondertitels zal beschikbaar maken voor het grote publiek. Zoom stapt daarmee af van het huidige betaalmodel.

In een poging om Zoom meer toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden, is Zoom al een tijdje aan het werken aan een AI die closed captions voorziet. Automatische ondertitels, zeg maar. Eind vorig jaar werd de optie al beschikbaar, maar enkel voor betalende gebruikers. Daar een Zoom Pro-abonnement al snel 139,90 euro per jaar kost, is de functionaliteit dus niet beschikbaar voor iedereen. 

Gratis voor iedereen

Dat kan beter en Zoom belooft dan ook om tegen de herfst van dit jaar de functie uit te rollen naar iedereen die de gratis versie gebruikt. Ondertussen kunnen zij die effectief nood hebben aan closed captions een verzoek indienen bij het bedrijf via een speciaal formulier. Na goedkeuring krijg je dan meteen toegang tot live ondertiteling. 

De functie komt momenteel wel met enkele beperkingen. Zo kan ze enkel geactiveerd worden door de host van een gesprek en zijn ze vervolgens voor iedereen zichtbaar. Momenteel kan ook enkel Engels meteen omgezet worden en zal het voor ons Belgen dus enkel handig zijn bij gesprekken met een internationaal element.Tot slot moet iedereen natuurlijk duidelijk spreken om het volste nut te halen uit de closed captions. De technologie staat al aardig ver, maar wie ze op YouTube al een keer per ongeluk heeft geactiveerd, weet dat er al eens makkelijk compleet foutieve woorden kunnen verschijnen. Hoe dan ook blijft het natuurlijk beter dan niets. 

Ook Microsoft Teams ondersteunt closed captions.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business