NVIDIA 3060 TI

NVIDIA maakte gisteren hun resultaten bekend voor het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2021, dat eindigde op 31 januari. Zoals verwacht wist de producent van grafische kaarten een enorme omzetstijging te noteren.

Advertentie

NVIDIA rapporteerde een omzet van 5 miljard dollar in het vierde kwartaal, een indrukwekkende 61 procent meer dan het jaar daarvoor. Deze enorm stijging zorgde er meteen ook voor de jaaromzet groeide tot 16,68 miljard dollar, 53 procent meer dan het jaar daarvoor. 

De enorme groei zal niemand verbazen, want de 3000-serie grafische kaarten van NVIDIA zijn al maandenlang overal uitverkocht. De reden daarvoor is enerzijds het wereldwijde chip tekort en anderzijds de explosieve vraag afkomstig van gamers én cryptomijners. Deze laatste gebruiken de kaarten van NVIDIA om digitale munten zoals Bitcoin te ontginnen. 

Kaarten voor crypto

Om deze laatste doelgroep te motiveren om de kaarten over te laten aan de gamers waarvoor ze bedoeld waren, kondigde NVIDIA vorige week kaarten aan speciaal voor het mijnen van cryptocurrency. Deze zullen in maart op de markt verschijnen. Bovendien zal NVIDIA aan de nieuwe GeForce RTX 3060, die vandaag uitkomt, bepaalde beperkingen toevoegen, zonder dat deze een impact hebben op de gaming prestaties. 

Tekorten houden voorlopig aan

Omzetpotentieel genoeg dus voor NVIDIA en het bedrijf durfde dan ook een zeer gunstig doel van opnieuw 5 miljard dollar stellen voor het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2022 (1 februari 2021 tot 30 april 2021). Dat is enigszins opvallend omdat het bedrijf tegelijkertijd ook verwacht dat de tekorten nog minstens even lang gaan aanhouden. Als je echter weet dat je al je stock gaat kunnen verkopen, is het wel makkelijker inschatten. 

Advertentie

Gerelateerde artikelen

NVIDIA begrenst RTX 3060 en introduceert crypto-kaarten

De Geforce RTX 3060 blijkt erg geschikt om cryptomunten te delven. Daar is NVIDIA niet helemaal blij mee, want zo dreigt een voorraadtekort.

NVIDIA RTX 30-serie komt naar laptops vanaf 26 januari, RTX 3060 aangekondigd

Tijdens het Game On evenement van NVIDIA tijdens CES 2021, werd aangekondigd dat de 30-serie grafische kaarten voor mobiele apparaten later deze maand beschikbaar zullen zijn.

Nvidia introduceert RTX 3070, 3080, 3090, maakt immense sprong vooruit

Twijfelde jij nog over een upgrade van je grafische kaart? Dan is dat nu voorbij dankzij de nieuwe NVIDIA RTX 3070, 3080 en 3090.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here