Google sleep apps tracking

Google gaat zijn Sleep-API beschikbaar maken voor ontwikkelaars. Ze kunnen de toolkit gebruiken voor apps die je slaapritme volgen.

Advertentie

Tot op heden hadden Android-gebruikers niet veel goede opties om hun slaapgewoontes te laten analyseren. Aan apps geen gebrek, maar die kwamen tot nu toe nooit echt in de buurt van Apples Health-toepassing en de integratie met de Apple Watch. Droid Life meldt dat Google ontwikkelaars nu een handje wil toesteken. De techreus gaat de API voor zijn Sleep-programma publiek toegankelijk maken.  

In theorie kunnen programmeurs de toolkit gebruiken om bestaande slaap-trackende diensten een broodnodige upgrade te geven. De kit verlaagt ook de drempel naar nieuwe, performante slaaptrackingapps. De software zou ook bijzonder vriendelijk zijn voor je batterij. Bovendien zal de API vaker updates kunnen geven over je slaapgedrag (met intervals van 10 minuten) en dat ook accurater kunnen meedelen van zodra de toepassing detecteert dat je wakker geworden bent. 

Geen batterijvreters 

Doorgaans zijn gezondheidsapps op Android echte batterijvreters. Dat komt omdat ze allerlei sensoren aanspreken op een inefficiënte manier. Googles Sleep API centraliseert de slaapdetectie om de (batterij)performance van trackingapps een boost te geven.  

De nieuwe software is ontstaan door een samenwerking met de Sleep as Android-app, die features als ‘smartscores’ ondersteunt en met een sonar je slaapgedrag ook vanop een afstandje kan tracken. Ook Googles Fit- en Bedtime-apps worden voortdurend verbeterd. De Sleep API moet uiteindelijk alle Android-apps naar een beter niveau brengen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here