Pokémon

Er komen drie nieuwe Pokémon-games aan voor de Nintendo Switch. Het gaat om Pokémon Brilliant Diamond, Shining Pearl en Pokémon Legends: Arceus. Ook Pokémon Snap maakt een terugkeer.

Advertentie

Tijdens Pokémon Presents kondigde Tsunekazu Ishihara, president en CEO van The Pokémon Company drie nieuwe games aan voor de nog steeds razend populaire franchise. Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl worden later dit jaar verwacht, terwijl Pokémon Legends: Arceus op de planning staat voor begin 2022.

De originele Pokémon Diamond en Pokémon Pearl games dateren ondertussen al van 2006, toen we ze konden spelen op de Nintendo DS. Het werd dan ook tijd dat we nog een terug door Sinnoh konden wandelen op zoek naar 107 unieke Pokémon. Het oorspronkelijke verhaal blijft natuurlijk behouden en fans kunnen een getrouwe reproductie en kleurrijke vernieuwing van de originele spellen verwachten. Ook verbeteringen aan de gebruiksvriendelijkheid uit recente Pokémon games zullen aanwezig zijn.

“Trainers vingen hun eerste Pokémon in 1996 en begonnen aan een avontuur dat al 25 jaar duurt. In acht regio’s, op vele verschillende platforms en bij talloze ontmoetingen met Pokémon hebben ze zich tot het uiterste ingespannen om de allerbeste te zijn”, aldus Ishihara. “We hopen dat fans van alle leeftijden met veel plezier onvergetelijke nieuwe belevenissen gaan meemaken tijdens het verkennen van de regio Sinnoh in deze nieuwe spellen.”

Pokémon Legends: Arceus verschijnt in 2022

Volledig nieuw echter is Pokémon Legends: Arceus. De game belooft een actie-RPG te worden waarin je vrij kan rondlopen door de wereld van Sinnoh, lang voor de gebeurtenissen van de eerder genoemde games. De game zal herkenbare gameplay-elementen hebben, maar er worden ook enorm veel nieuwigheden toegevoegd. 

Om wilde Pokémon te vangen, kunnen spelers de gedragingen van Pokémon bestuderen, naar hen toe sluipen en vervolgens Poké Balls gooien. Spelers kunnen wilde Pokémon ook bestrijden met hun partner-Pokémon. Wanneer spelers de Poké Ball die hun partner-Pokémon vasthoudt, in de buurt van een wilde Pokémon gooien, betreden ze naadloos het gevecht. Deze nieuwe gameplayfunctie is bedoeld om Trainers een immersieve ervaring te bieden,” aldus The Pokémon Company in de aankondiging. 

Foto’s nemen in Pokémon Snap 

Pokémon Snap tenslotte werd eerder al aangekondigd en laat je toe om als Pokémon-fotograaf de Lental regio te doorkruisen op zoek naar Pokémon om je Pokédex te vervolledigen. Hoe beter de foto’s die je maakt, hoe meer je beloond zal worden. Foto’s zullen na het spelen ook hun foto’s kunnen bewerken en extra’s toevoegen, waaronder stickers en frames. Je kan je foto’s ook online delen om het vervolgens op te nemen tegen andere spelers. Pokémon Snap verschijnt op 30 april 2021. 

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Animal Crossing: New Horizons review

Animal Crossing: New Horizons laat je een verlaten eiland naar eigen wil inrichten. Verzamel grondstoffen, maak vrienden en kom tot rust!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here