Nieuws

Opvolger Nintendo Switch krijgt 4K en OLED-scherm

Nintendo heeft een upgrade klaar staan voor zijn Nintendo Switch. Het toestel krijgt een OLED-scherm en ondersteunt 4K.

Bloomberg maakte de eerste details bekend. Samsung zou ook volop nieuwe OLED-schermen van 7 inch aan het produceren zijn. Het gaat om een robuuste display die op de console zelf beperkt is tot 720p. Wellicht maakte Nintendo die keuze om de batterijduur en speeltijd te verlengen. In zijn docking kan de nieuwe Switch wel in 4K draaien, op tv. Omdat het nieuwe OLED-scherm minder flexibel is dan dat van de nieuwe iPhones of Samsung Galaxy-smartphones, is het goedkoper om te produceren. 

Stevige upgrade 

Grafisch maakt Nintendo dus ook de sprong naar 4K, al is het nog niet bekend welke hardware voor die hoge resolutie zal zorgen. De huidige NVIDIA Tegra-chips in de Nintendo Switch ondersteunen resoluties tot 1080p. Het nieuwe OLED-scherm is met zijn 7 inch ook een stuk groter dan dat van de huidige console, met een 6,2 inch LCD-display. Mogelijk overtreft het nieuwe OLED-scherm zelfs de energieprestaties van het kleinere 5,5 inch-scherm van de Switch Lite. 

Door de aankondiging riskeert Nintendo dat gamers de aankoop van een Switch uitstellen tot het nieuwe model beschikbaar is. Maar aangezien Nintendo’s console als zoete broodjes blijft verkopen, baart dat de Japanners wellicht weinig zorgen. De Nintendo Switch is sinds zijn lancering in maart 2017 wereld al 70 miljoen keer over de toonbank gegaan.

2020 was, mede door de coronacrisis, een boerenjaar voor Nintendo. Het bedrijf schat de verkoop op een kleine 25 miljoen stuks. Het is nog niet helemaal duidelijk of de nieuwe Switch gewoon de ‘Pro’ zal gaan heten, of wanneer de nieuwe console in de winkelrekken zal liggen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business