Nieuws

Samsung en Mastercard werken aan betaalkaart met vingerafdruk

Mastercard Samsung vingerafdruk
Mastercard en Samsung werken aan een betaalkaart die een vingerscan kan lezen. Dat moet de klassieke betaalmethode een stuk veiliger maken.

In een mededeling zegt Samsung dat het betaalkaarten zal uitrusten met “een nieuwe beveiligingschip van zijn System LSI Business ”. Een combinatie van verschillende discrete chips moet Mastercards huidige technologie vervangen. Die technologie uit 2017 liet al toe om zonder code een aankoop te bevestigen, maar mist de hedendaagse beveiliging. 

In coronatijden is het uiteraard meegenomen dat het aantal fysieke contactpunten verminderd wordt. De nieuwe kaarten zullen in staat zijn om je vingerafdruk rechtstreeks te scannen, zonder dat er een apart toestel nodig is. Nog een voordeel is dat zo’n kaart helemaal compatibel is met Mastercards bestaande authentificatie-tech. Maar op de langere termijn moet de nieuwe technologie ook gewoon voor meer gebruiksgemak zorgen. En daarom moet de beveiliging op punt staan.  

Anders dan Apple Card 

Samsungs technologie verschilt bijvoorbeeld van die van de Apple Card. Die laatste is voornamelijk ontworpen om op een smartphone te gebruiken. Apple gebruikt geen fysieke kaart waarop je identiteit gelaserd staat. Voor Apples fysieke kaart heb je dus nog altijd een aparte vingerafdrukscanner nodig.

Hoewel Mastercard in het shoppingproces het gezicht zal zijn van de nieuwe kaarten, is het Samsung Card dat de technologie financieel zal ondersteunen. Samsung Card is een onderdeel van Samsung Life Insurance en het grootste kredietkaartbedrijf in Zuid-Korea.  

De nieuwe kaart zal dan ook eerst op de Zuid-Koreaanse markt verschijnen. Wanneer het nieuwe betaalmiddel naar het Westen komt, is niet bekend.

Lees ook: Mastercard maakt directe betalingen met bitcoin mogelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business