Nieuws

Videobellen kan nu ook via WhatsApp voor desktop

WhatsApp video audio gesprekken
WhatsApp geeft de desktopversie van zijn berichtendienst een stevige update. Nu kan je ook op je vaste computer videobellen.

Facebook komt zo tegemoet aan de wensen van verstokte WhatsApp-gebruikers die telkens naar hun smartphone moesten grijpen wanneer er een oproep binnenliep. De update wordt niet toegepast op de WhatsApp Web-versie, maar enkel voor de ‘volledige’ app die je als programma installeert. Het bedrijf testte de functie eind vorig jaar al met een beperkt publiek.   

Vijf jaar lang was het enkel mogelijk om berichten uit te wisselen met de desktop-app. Er circuleerden in het verleden wel al toestel-emulatoren waarmee gebruikers de WhatsApp-programma om de tuin konden leiden en hun computer ‘vermomden’ als een mobiel toestel. Maar dat blijft natuurlijk eerder omslachtig. 

Nog geen groepsgesprek 

In een eerste fase zullen één-op-ééngesprekken mogelijk zijn. Groepsgesprekken behoren alvast ook tot de toekomstplannen, klinkt het. Videogesprekken zullen zowel in portrets- als landschapsmodus werken en de interface blijft altijd zichtbaar, als ‘overlay’, over alle andere apps heen. Handig, want zo zal je andere apps niet moeten minimaliseren om naar WhatsApp te schakelen.  

WhatsApp, dat twee miljard gebruikers telt, laat niet weten hoe populair de video- en audiogesprekken zijn. Eerder liet het dochterbedrijf van Facebook wel weten dat er 1,4 miljard gesprekken verwerkt werden bij oud-nieuw, traditioneel de grootste piek voor berichtendiensten. Op dagelijkse basis verzenden WhatsApp’ers 100 miljard berichten, die volgens het platform ‘end-to-end’ geëncrypteerd zijn, zodat alleen het ontvangende toestel het niet-versleutelde bericht kan lezen.

Versnelling hoger geschakeld 

In zijn jonge jaren stond WhatsApp er berucht om dat het bedrijf maar moeizaam nieuwe features en updates uitrolde. Facebook vat de koe bij de horens. Eind januari kregen zowel de desktop- als webversie van WhatsApp ondersteuning voor scans van je vingerafdruk, gezicht en zelfs iris. Die toevoegingen speelden wellicht een belangrijke rol in de voorbereiding op audio- en videocalls. 

Lees ook: WhatsApp verstrekt meer uitleg bij omstreden nieuw privacybeleid (update)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business