Nieuws

Facebook brengt News Accelerator-programma naar Benelux

Belgische en Nederlandse printmedia kunnen zich inschrijven voor het News Accelerator-programma van Facebook.

Het News Accelerator-programma dient om kranten en printmedia te helpen de sprong naar de online wereld te maken. Drie maanden lang worden ze actief begeleid in hoe online nieuwe inkomstenstromen te genereren. Dat kan uiteraard via Facebook, maar de opzet is om ook andere socialmediakanalen efficiënt te leren gebruiken. Het programma bevat een mix van workshops en sessies met sectorgenoten om ideeën en ervaringen uit te wisselen. Deelnemende mediabedrijven ontvangen eveneens 50.000 euro aan subsidies om hen wat financiële ademruimte te geven bij het experimenteren met creatieve ideeën.

Facebook lanceerde News Accelerator in 2018 als een pilootproject voor Amerikaanse mediabedrijven. International Center for Journalists, een globale persorganisatie, werd als partner onder de arm genomen. Het programma bleek al snel aan te slaan, en internationale uitbreiding bleef ook niet lang uit. Ondertussen heeft Facebook al in 13 verschillende trainingsprogramma’s opgezet waar in totaal 175 mediabedrijven aan hebben deelgenomen. In onze buurlanden Duitsland en Frankrijk bleek het al een meerwaarde te hebben geboden voor kleinere, lokale kranten.

Inschrijvingen geopend

Nu komt News Accelerator dus ook naar de Benelux. “Een succesvolle overgang van print naar digitaal is cruciaal voor het succes van nieuwsmedia op de lange termijn. In de Benelux hebben al veel succesvolle voorbeelden gezien van nieuwsbedrijven die zichzelf hebben heruitgevonden. News Accelerator kan nog meer uitgevers helpen hun digitale inkomsten te verhogen”, zegt Guido Buelow die het project voor Facebook leidt in Europa.

Facebook zal tot en met 12 maart inschrijvingen van geïnteresseerde mediabedrijven aanvaarden. De link en meer informatie over de inschrijvingsvoorwaarden vind je hier terug.

Lees ook: Facebook verwijdert al het nieuws in Australië

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business