Automaker Porsche maakt vanaf nu ook e-bikes. Het bedrijf kondigde gisteren de Sport en Cross aan, twee volledig uitgeruste elektrische fietsen uit carbon die rond de 10.000 euro zullen kosten.

Advertentie

Porsche is zeker niet de eerste autofabrikant die hoopt een impact te maken op de razendsnel groeiende markt van de elektrische fietsen. Zo zagen we eerder Jeep al een poging doen en ook BMW en Audi hebben een fietsaanbod. Goedkoop zijn deze exemplaren nooit, maar Porsche steekt ver boven de concurrentie uit. De nieuwe Sport zal zo maar liefst 10.700 dollar kosten, terwijl de Cross een prijskaartje heeft van 8.549 dollar. 

De Sport moet de Porsche-rijervaring naar een tweewieler brengen. De e-bike is ontworpen door Studio F.A. Porsche in samenwerking met ROWILD en voorzien van een Shimano EP8 motor met 504 Wh batterij. De maximumsnelheid is begrensd op 25 kilometer per uur. Porsche heeft ervoor gekozen om de cockpit van de fiets zo minimalistisch mogelijk te houden, waardoor je je volle aandacht op de weg kan houden. Het frame bestaat uit carbon en aluminium en weegt bijna 22 kilogram. 

De Porsche Cross deelt veel van deze eigenschappen, maar is volledig ontworpen om als mountainbike gebruikt te worden en daarom voorzien van stevige aanpasbare schokdempers. Beide fietsen komen met ingebouwde verlichting en een kleurenscherm met de nodige informatie over je fietstocht.

Wie wil kan ook nog extra accessoires aankopen voor deze e-bikes. Een drinkbus van Porsche zal je zo’n 60 euro kosten, terwijl een sportbroekje te koop is voor ongeveer 120 euro. Voor de occasionele fietser zal deze e-bike waarschijnlijk een prijsklasse te hoog liggen, maar zij die de Porsche-lifestyle leven zullen het er ongetwijfeld voor over hebben. 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here