Hummer EV

GM lanceert op 3 april de Hummer EV. Een elektrische versie van het icoon die bijna 600 kilometer autonomie moet bieden.

Advertentie

General Motors – het moederbedrijf boven de iconische Hummer – gaat op 3 april de langverwachte elektrische versie lanceren. De geruchten rond een geëlektrificeerd model van de grootverbruiker gaan al heel lang mee. De automaker claimde in oktober al een autonomie van bijna 600 kilometer en een reeks hoogtechnologische snufjes.

Hummer EV

De Hummer werd al een aantal jaren niet meer gebouwd. GM stopte de productie in 2010 nadat auto’s wereldwijd moesten gaan voldoen aan nieuwe regels. De economische recessie als gevolg van de crisis in 2008 zorgde ook voor recordprijzen aan de pomp waardoor mensen uit zichzelf voor auto’s kozen die minder verbruiken. Daardoor viel de verkoop van Hummer als een kaartenhuis in elkaar.

Vandaag wil GM onder dochtermerk GMC een nieuwe Hummer uitbrengen: volledig elektrisch. Het icoon komt dus terug, ook naar België. GM pompte de voorbije jaren miljarden dollars in de ontwikkeling van een reeks elektrische wagens die de Amerikaanse autobouwer mee op de kaart moeten brengen van ‘groenere’ wagens.

De nieuwe Hummer EV zal meteen ook de eerste elektrische wagen zijn die op het batterijplatform van GM wordt gebouwd. Dat platform heeft de naam Ultium gekregen en werd ontwikkeld in voor twee doeleinden: een versie voor auto’s en eentje voor elektrische vrachtwagens. Die laatste krijgt dan een batterijpakket van 800 volt en de mogelijkheid om snel te laden aan 350 kW.

Op 3 april 23.00 Belgische tijd zullen we de nieuwe Hummer EV te zien krijgen. Wie interesse heeft kan de lancering via deze website volgen.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

De Hummer is terug met een 1000 pk sterke elektrische motor

De Hummer is terug van weggeweest met een elektrische motor die pijlsnel blijkt te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here