Nieuws

Microsoft Office-apps krijgen donkere modus voor Android

Volgens geruchten gaat Microsoft zijn bekende Office-applicaties Word, Excel en Powerpoint in een donker jasje steken.

Microsoft rolde eerder al een donkere modus uit voor zijn browser Edge en zijn mailapplicatie Outlook, dus het zou niet onlogisch zijn moest Microsoft dat ook doen voor de Office-applicaties. Voor Outlook is die zelfs al sinds julii 2019 beschikbaar.De softwaregigant is immer volop bezig een betere cross-platform ervaring te creëren voor de mobiele applicaties. Echter is tot heden door Microsoft nog niet bevestigd dat Office de donkere modus zou krijgen.

Volgens een Italiaanse lekker Alessandro Paluzzi zit die donkere modus er wel degelijk aan te komen voor de Android-applicatie van Microsoft Office. Op zijn Twitter deelde hij enkele screenshots van hoe de mobiele versie van Microsoft Word met een zwarte achtergrond. Volgens Paluzzi zien Powerpoint en Excel er eveneens hetzelfde uit, net als de algemene Office-hub. Via de instellingen kan je kiezen voor een lichte of donkere achtergrond. In de screenshots zien we dat wanneer je een document opent, dat het document wel nog gewoon een witte achtergrond heeft zoals op de desktop. Het zou volgens Paluzzi kunnen dat Microsoft dit nog gaat aanpassen tegen dat de donkere modus wordt uitgerold.

Wanneer dat gebeurt, is nog helemaal een mysterie. Microsoft heeft zelf nog niets officieel gecommuniceerd rond dit gerucht. We moeten deze tweet dus nog wel met een korreltje zout nemen. Google rolde in juli vorig jaar een donkere modus uit voor zijn alternatieven voor de Office-apps Docs, Sheets en Slides.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business