Nieuws

June Energy lanceert dongle voor digitale meters

June Dongle
De June Dongle was al enige tijd beschikbaar voor bedrijven. Vanaf april zal hij ook eindelijk beschikbaar zijn voor particulieren.

De June Dongle, een toestel dat je in je digitale meter klikt om in realtime je verbruik en je injectie te meten (zowel in KwH als in euro’s), wordt vanaf april 2021 ook beschikbaar voor consumenten. Die inzichten worden extra belangrijk, nu gezinnen met zonnepanelen binnenkort niet meer op de terugdraaiende teller kunnen rekenen. Met de technologie van June Energy kunnen energieconsumenten eenvoudig zelf hun energiefactuur naar beneden halen.

Volg je verbruik realtime op via je smartphone of laptop.

June Dongle

Het Grondwettelijk Hof vernietigde begin dit jaar de regeling waarbij eigenaars van zonnepanelen nog 15 jaar het systeem van de terugdraaiende teller mogen gebruiken. Een half miljoen gezinnen met zonnepanelen op hun dak moeten ten allerlaatste in 2025 afscheid nemen van hun terugdraaiende teller. Hun energiefactuur dreigt fors te stijgen.

Daarom maakt June Energy zijn June Dongle nu voor iedereen beschikbaar. Die was tot vandaag enkel te koopvoor bedrijven. Vanaf maart 2021 zal die dongle ook beschikbaar voor particuliere energieconsumenten. De June Dongle is een toestel dat je eenvoudig in je digitale meter klikt. Via een gebruiksvriendelijk dashboard op je laptop volg je realtime je energieconsumptie en -injectie. Dat kan in kWh of in euro’s, per dag, per week, per maand of per jaar. De June Dongle meet ook de efficiëntie van je zonnepanelen, zodat je eventueel kan bijsturen om ze optimaal te benutten.

Die inzichten worden niet alleen extra belangrijk door het verdwijnen van de terugdraaiende teller, ze zijn ook cruciaal met het oog op de capaciteitstarieven die vanaf 2022 worden ingevoerd. Dan zal een deel van het energietarief bepaald worden op basis van de grootste hoeveelheid energie die consumenten op één specifiek moment van de dag verbruiken. De inzichten die de dongle verzamelt, laten de gebruikers toe om hun verbruik en hun productie van energie zelf eenvoudig te sturen. Zo beheersen ze hun energiefactuur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business