Reviews

Review June Switch: automatisch het goedkoopste energiecontract

June Energy June Switch automatisch goedkoopste energie
Voordelen
Voordeligste tarief
Groene energie
Slimme meter is mogelijk
Nadelen
Meterstanden opvolgen doe je nog zelf
Switch kan langer duren
Aanbevolen prijs: €59 euro
Waar te koop?
Totaalscore 9
Met June Switch kan je tot 300 euro per jaar besparen op je energiekosten. Bovendien hoef je daar bijna niets voor te doen. Zo werkt het.

Besparen op energie. In België is dat een kluwen van verwarrende termen en misleidende websites die zich voordoen als onafhankelijke vergelijker. Maar in wezen is de klant de dupe van deze pure chaos. Mensen verliezen het overzicht, begrijpen niet waarom ze moeten bijbetalen of betalen vaak op het einde van het jaar een pak extra voor kosten die verborgen zaten. June Energy wil daar iets aan doen. Met June Switch verlos je jezelf van al die administratie. June neemt het over voor jou en kan je in bepaalde gevallen tot 326 euro per jaar doen besparen. Maar hoe gaat dat systeem nu in zijn werk en klopt die claim wel?

Hoe werkt het?

Vandaag heeft June Energy 4 verschillende oplossingen: Free, Switch, Premium & Dongle. Gebruikers kunnen momenteel al gratis gebruikmaken van het platform. Ze kunnen daar al hun gegevens en verbruik ingeven waardoor je een gemakkelijk overzicht van je energie-uitgaven opbouwt. De bedoeling is dat je met dat inzicht zelf op zoek kan gaan naar een goedkopere energieleverancier. Het bedrijf biedt vanuit dat platform ook heel wat kortingen op relevante producten. Vandaar maken we de sprong naar June Switch, een abonnement op maand- of jaarbasis waarmee het bedrijf je automatisch naar de meest betaalbare provider overschakelt. Dat doen ze natuurlijk ook op basis van het verbruik dat je handmatig ingeeft. Swicht kost je 59 euro per jaar.

In het volgende level komen we June Premium tegen. Dat is het beste van Switch maar dan met een slimme meterlezer. Die lezers installeer je op je bestaande meters en klaar is Kees. De slimme meters geven via WiFi je verbruik automatisch door aan Switch waardoor je echt helemaal niets meer hoeft te doen. De meter heeft een zeer accuraat beeld van je verbruik en je hoeft zelf niet meer constant te gaan aflezen en eventueel fouten te maken. Je hebt vandaag zo’n June meterlezer vanaf 4,99 euro per maand, en toch slaagt het bedrijf erin om je nog steeds te doen besparen op energie. June heeft ook een slimme dongle die je aan je meter kan kopppelen. De dongle maakt je meter (ook digitale meter) een stuk slimmer. Voor 149 euro heb je zo’n dongle in huis.

June Switch

Dashboard

Voor deze review gingen we aan de slag met June Switch. De middenmoot van de vier oplossingen dus. Je betaalt hiervoor 59 euro per jaar, maar in ruil neemt June een heel pak zorgen weg. Betaal ik wel de juiste prijs? Is mijn energie wel groen? June past zich aan naar jou wensen, en het werkt!

Via het handige dashboard weet je als gebruiker hoe het zit. Als June een goedkoper tarief heeft gevonden, kan je alle details daar terugvinden. De Switch zal je via mail ook op de hoogte brengen. Op basis van je gemiddeld verbruik, soort meter en de provider waarbij je bent aangesloten, speurt het bedrijf constant naar goedkopere tarieven. Je kan bij het aansluiten aangeven of je bijvoorbeeld groene energie verkiest en of je gebruikmaakt van zonnepanelen of een warmtepomp. Al die details kan je invullen in je energieprofiel. Thuislaadpaal, stookolie of een thuisbatterij? June Switch houdt er rekening mee.

Zoals gezegd wordt je eerste op de hoogte gebracht vooraleer June gaat overstappen. Je kan hen ook de machtiging geven om dat altijd automatisch te doen. Je hoeft dan geen toestemming te geven. In het eerste geval krijg je een mailtje waarbij June je op de hoogte stelt van een nieuwe deal. Van daaruit kan je gemakkelijk naar de details van je besparing. Je bent als gebruiker niet verplicht om over te stappen, maar het is vaak de betere deal. Wij zijn op korte tijd zelf van MEGA naar Lampiris gegaan. De dienst geeft je een aantal dagen de tijd om te beslissen, nadien is de deal vervallen. Nadat je je hebt ingeschreven voor het goedkopere contract heeft June tijd nodig om de wissel in gang te brengen. Dat kan soms een aantal weken duren. Wij hebben onze switch naar Lampiris op 17 november in gang gezet en schakelen nu automatisch over naar Lampiris vanaf 1 januari.

June Switch
Hoe vollediger je energieprofiel, hoe beter de deals.

Iets voor jou?

Het concept is enorm eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Je bent meteen weg met de werking en kan met een gerust hart je energiefacturen betalen. Wie graag helemaal niks meer zelf doet is nog beter af met de slimme meterlezer. We hebben deze zelf niet kunnen testen, maar het ziet er wel naar uit dat de installatie hiervan heel eenvoudig is.

June Switch is echt wel een aanrader. Ik had het nooit gedacht eerlijk gezegd. Zoals gezegd in het begin, als je al die administratieve rompslomp wil vermijden, dan is een abonnement op June Switch geen overbodige luxe. Het is minstens het proberen waard en je kan tot 326 euro per jaar besparen. Dat kunnen we vandaag de dag allemaal best goed gebruiken.

June Switch
Met handige notificaties via mail loop je geen enkele deal mis!
energieJune Energyontspanningslidersmart home

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals