Roov app

ROOV gaat de concurrentie aan met Cake app. Het platform wil de digitale boekhouder van families worden. Er is nu ook een Premium versie.

Advertentie

De Nationale Bank heeft zopas groen licht gegeven voor een nieuw digitaal platform waarop je niet alleen je gezinsbudget kan beheren, maar die nu ook veilig, automatisch en anoniem je bankrekeningen analyseert. De app is al beschikbaar voor iOS/iPadOS Android en biedt ook een webversie.

De zogeheten ‘digitale boekhouder voor gezinnen’ – ROOV – is daarmee een van de allereerste financiële apps voor particulieren die van de Nationale Bank een licentie krijgt om bankrekeningen te koppelen. De fintech achter de app haalt bovendien meer dan één miljoen euro extra kapitaal op. “Dit maakt tal van nieuwe toepassingen mogelijk”, luidt het bij ROOV. “Zo zullen ROOV-gebruikers binnenkort bijvoorbeeld hun uitgavenpatroon kunnen vergelijken met die van gelijkaardige gebruikers.” Een concept gelijkaardig aan Cake app van Davy Kestens.

ROOV

De app van ROOV is al enige tijd eenvoudig te downloaden. Goed 47.000 Belgen hebben dit intussen al gedaan en kunnen er vandaag al hun inkomsten en uitgaven op bijhouden én hun budget analyseren en optimaliseren.

Via de app kan je bijvoorbeeld nagaan of je wel de goedkoopste energieleverancier of het voordeligste telecompakket hebt. Bovendien verwittigt ROOV je indien je een rekening te laat dreigt te betalen. Zo vermijd je onnodige boetes. Met de licentie van de Nationale Bank en een kapitaalverhoging van meer dan één miljoen euro, zet de financiële app een belangrijke volgende stap.

Premium

Concreet kan je met de Premium versie van ROOV nu ook je bankrekening(en) koppelen aan de app. Die analyseert dan volledig automatisch, veilig en anoniem je rekening(en) om je een accuraat budgetoverzicht te geven. Daarvoor heeft het recent van de Nationale Bank een licentie gekregen die toegang biedt tot de data van 25 erkende bankinstellingen in ons land.

En dat onder strikte voorwaarden. De licentie komt er niet zomaar. De voorbije maanden heeft ROOV aangetoond dat het compleet veilig en anoniem gevoelige informatie behandelt. En daarmee is het meteen ook een van de eerste drie financiële apps voor particulieren in dit land die zo’n licentie krijgen.

De basisversie van ROOV blijft overigens gratis. Wie gebruik wil maken van de premium versie betaalt daarvoor straks 4,99 euro per maand.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here