Nieuws

Banking app Cake keerde al 100.000 euro uit aan gebruikers

Cake App
De Belgische banking app Cake werd ruim een half jaar geleden gelanceerd en wilde consumenten financieel weerbaarder maken. Een bankonafhankelijke app helpt.

Dankzij het vernieuwende business model van Cake krijgen gebruikers een deel van de inkomsten die de app haalt uit de verkoop van geanonimiseerde data. Midden april ontvingen we op de redactie voor de eerste keer een stukje van die Cake.

Financiële weerbaarheid

De app laat toe om rekeningen van verschillende banken te beheren vanuit 1 gratis app. Cake analyseert automatisch de financiële data van zijn gebruikers om op die manier gepersonaliseerde en proactieve inzichten te geven over hun bestedingen. 

Een goede financiële gezondheid begint met weten en begrijpen waar je geld naartoe gaat. Het handmatig bijhouden hiervan is voor veel mensen een drempel. Binnen de Cake app gebeurt dit automatisch en via makkelijk te interpreteren grafische overzichten. 

Cake App

Cake = vergoeding voor gebruikers

De gebruikers worden ook vergoed voor het gebruiken van de app. Cake verwerkt en analyseert namelijk, geanonimiseerd, de transactiegegevens van alle Cake gebruikers samen. De rapporten en statistieken die hieruit komen worden verkocht aan bedrijven om hen beter inzicht te verschaffen in consumentengedrag. De helft van die inkomsten worden maandelijks gedeeld met alle actieve gebruikers van de app. 

De gebruikers krijgen op die manier een vergoeding voor het ter beschikking stellen van hun gegevens. In de huidige hyper geconnecteerde wereld worden gegevens overal gebruikt. Gegevens genereren veel geld. De uitdaging is echter dat de consumenten die de data leveren er zelden voor worden beloond. Deze applicatie ziet dit anders, en zet op die manier een vernieuwend business model in de markt.

Daarnaast kunnen bedrijven ook cashback aanbiedingen communiceren in de app. Hierdoor krijgen de app gebruikers een deel van hun aankopen en uitgaven bij die merken of winkels automatisch terugbetaald op hun rekening. Zo lopen er momenteel aanbiedingen van oa Lukoil, Torfs, AVA en Foodmaker.

Cake keerde zo intussen al meer dan €100.000 uit aan de gebruikers van de app.

Cake is beschikbaar via Google Play en via de App store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business