Nieuws

OPPO Find X3 officieel: een vlaggenschip met veel kleur

OPPO heeft vandaag zijn nieuwste vlaggenschipreeks Find X3 onthuld. De Find X3 Pro, Neo en Lite liggen vanaf maandag in de winkelrekken.

Tijdens het live-evenement Awaken Colour heeft OPPO zijn nieuwste vlaggenschip Find X3 onthuld aan het grote publiek. Zoals eerdere leaks al deden vernoemen, bestaat de reeks uit drie modellen. De Find X3 Pro zal rechtstreeks in concurrentie gaan met de Samsung Galaxy S21 Ultra en iPhone 12 Pro Max in het premiumsegment, de Find X3 Neo en Lite begeven zich in een prijsklasse lager. Voor alle drie modellen mikt OPPO op een futuristische uitstraling en topprestaties.

Afbeelding: OPPO

De naam van het evenement is niet toevallig gekozen. Waar de OPPO Reno4 Series inzette op video, onderscheidt de Find X3 zich met een nooit eerder geziene kleurweergave. Het display is in staat om tot 1 miljard kleuren te registreren en weergeven. OPPO probeert daarmee ook mensen met kleurenblindheid te bereiken. In combinatie met de verversingsgraad die kan worden bijgesteld tot 120Hz en de QHD+-resolutie zou dat uiterst heldere beelden moeten opleveren tijdens het scrollen door apps, games en streamen.

Quad-camera met een Apple-touch

Het quad-camerasysteem zal dat ruime kleurenspectrum optimaal benutten. De opstelling van de camera’s doet meteen denken aan het camera-eiland van de iPhone 12, maar dan gespiegeld. Toch zou het onterecht zijn de camera’s van OPPO een exacte kopie te noemen van Apple. Find X3 Pro is namelijk de eerste smartphone die twee primaire 50MP-hoofdcamera’s samenbrengt (groothoek en ultragroothoek). Beide camera’s maken gebruik van Sony’s geavanceerde IMX766-beeldsensor. De ultragroothoekcamera is extra voorzien van een freeform surface lens die de randen van beeld en video minder vervormt.

De camera-setup wordt aangevuld met een 13MP-telefotolens met 5X optische zoom, een 3MP-macrolens en een frontcamera met 32MP. Het camera-eiland is naadloos verwerkt in de rug van de smartphone en steekt niet uit wanneer je de smartphone op tafel legt. Op gebied van video bouwt Find X3 Pro op het goede van de OPPO Reno4, met 4K-videoopnames en 10-bitsv verwerking.

De camera-setup: en vergelijking met de iPhone 12 is snel gemaakt. Afbeelding: OPPO

Overige specificaties

De motor van de smartphone is de Snapdragon 888 5G Mobile Platform, Qualcomm laatste top-notch mobiele processor. Die staat garant voor de beste prestaties en feilloze connectiviteit die een smartphone kan leveren. Dankzij de laatste versie van het besturingssysteem ColourOS komt de Find X3 met Android 11 uit de doos. Vul dat aan met een krachtige batterij 4500 mAh-batterij, 65W SuperVOOC 2.0 snelladen, 30W AirVOOC draadloos opladen en 10W reverse opladen, en je hebt een smartphone die je een hele dag plezier belooft.

Afbeelding: OPPO

Voor wie niet de allerhoogste specificaties moet hebben, kunnen de Find X3 Neo en Find X3 Lite een budgetvriendelijker alternatief vormen. De kleinere broertjes van de Pro bieden eveneens 5G-ondersteuning, snellaadtechnologie en de quad-camera’s.

Prijzen en beschkbaarheid

De volledige Find X3-reeks zal vanaf maandag 15 maart beschikbaar zijn. Find X3 Pro is verkrijgbaar in zwart of blauw en heeft een prijskaartje van 1149 euro. X3 Neo kost je 799 euro, en de Lite duikt naar een prijspeil van 449 euro.

Voor de early-birds geeft OPPO nog wat extraatjes. Wie voor 18 april zich aan de X3 Pro waagt, krijgt er een 46mm OPPO Watch, 45W Wireless Charger en Kevlar Protective Cover bovenop. Voor de Neo is dat een 41mm OPPO Watch en OPPO Enco 51 oortjes, en bij de Lite zitten nog Enco X oortjes. De smartphones van OPPO zijn te vinden bij alle grote elektronicaretailers die in ons land actief zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business