ipads

De nieuwe iPad Pro krijgt een Thunderbolt-poort. De tablet zal ook een geavanceerde display krijgen met mini-led-technologie.

Advertentie

Volgens Bloomberg-medewerker Mark Gurman zou de opgefriste iPad er volgende maand al aankomen. De CPU’s krijgen een opvolger en zouden naar verluidt niet moeten onderdoen voor de M1 ARM-chip. Apples krachtpatser zorgt voor straffe prestaties in de nieuwste Macs. De display krijgt mini-ledtechnologie. Die moet de helderheid en het contrast naar een hoger niveau brengen. Ook de camera’s krijgen een stevige upgrade. 

Het lijkt het geschikte moment voor Apple om nieuwe iPads op de markt te brengen, nu ze hun geavanceerde CPU-tech met succes kunnen pushen. Zo kreeg de goedkopere iPad Air al een update, waardoor die eigenlijk evenveel kan als de huidige iPad Pro. Met een Thunderbolt-poort benadrukt Apple de desktopcapaciteiten van de Pro, waardoor consumenten ook sneller zullen gaan investeren in het topmodel onder de tablets. 

Nog meer nieuws 

Dankzij de geavanceerde USB-poort zal de iPad Pro veel sneller data kunnen overzetten van en naar compatibele Macs (waaronder ook laptops met de M1-chip), displays met een hoge resolutie en natuurlijk externe harde schijven. Daar komt nog bij dat Apple nog een andere iPad in de planning heeft staan. Het zou om een superdun model gaan dat lichter is om dragen en waarmee Apple op studenten mikt. De volgende iPad Mini krijgt een scherm dat iets groter is dan de huidige display van 7,9 inch.