Amazon Warehouse Nederland
Amazon zorgt voor oneerlijke concurrentie

Warehouse, zeg maar Amazons tweedehandsdienst voor geretourneerde, geopende en gebruikte items, komt nu ook maar amazon.nl.

Advertentie

Met Amazon Warehouse had de online shoppingreus een oplossing gevonden voor tweedehandsproducten die vaak in uitstekende staat waren, maar die lastiger aan de man te brengen zijn. In de Warehouse-sectie zullen nu ook klanten van Amazon.nl kunnen shoppen naar interessante koopjes.   

“Amazon Warehouse biedt stevige kortingen aan op geretourneerde producten en producten met een geopende verpakking die nog in goede staat zijn en dus opnieuw verkocht kunnen worden. Alle producten die worden aangeboden op Amazon Warehouse ondergaan een kwaliteitscontrole. Met ‘Als nieuw’, ‘Erg goed’, ‘Goed’ en ‘Acceptabel’ wordt de algemene conditie van de producten duidelijk omschreven en het bepaalt ook de hoogte van de korting”, luidt het in het persbericht. 

Goede oplossing 

Warehouse omvat volgens Amazon 16 categorieën: van boeken en computeraccessoires, tot keukengereedschap, speelgoed en videogames. De winkelketen kreeg in het verleden al positieve reacties op de tweedehandsafdeling. Producten die ‘als nieuw’ worden aangeduid, bleken ook in uitstekende staat te zijn. Soms gaat het zelfs alleen maar om een (licht) beschadigde verpakking, maar is de inhoud onaangeroerd. Wie regelmatig gebruikmaakt van de Nederlandse versie van Amazon, kan dus zeker een goede zaak doen. 

“Door het proces van retourneren en herverkoop te stroomlijnen, geeft Amazon Warehouse producten en materialen een tweede leven”, klinkt het bij het bedrijf. De winkelketen doet er ongetwijfeld ook zijn voordeel mee. Geretourneerde of gebruikte producten dreigen immers stof te vergaren in de distributiecentra.

Lees ook: Amazon Fresh brengt eerste kassa-loze winkel naar Londen

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here