Nieuws

Gerucht: LG trekt stekker uit smartphonedivisie (update)

LG overweegt zich volledig terug te trekken uit de smartphone-industrie, in de plaats van haar afdeling te verkopen.

Update 06/04: Het nieuws is officieel. LG heeft bekendgemaakt dat de smartphonedivisie eind juli definitief de deuren sluit. Het bedrijf wil meer de focus leggen op robotica en smarthomeproducten.


Origineel artikel 24/03: Dat LG naar een oplossing zoekt voor haar smartphonedivisie, dat wisten we al langer. In januari verschenen daarover de eerste geruchten. Toen werd er vooral nog gehint naar een verkoop. Vingroup JSC, een technologieconsortium uit Vietnam, zou al verregaande interesse hebben getoond in de smartphones van LG en zelfs Volkswagen zien we tussen de lijst van potentiële overnemers staan. Maar volgens het Zuid-Koreaanse DongA heeft LG gesprekken met mogelijke overnemers stopgezet.

Het bedrijf is de verkoopplannen aan het herbekijken en in de zoektocht naar de beste oplossing zou zelfs het volledig sluiten van de smartphonedivisie op tafel liggen. Het is ook niet onlogisch, mocht LG zich terugtrekken uit de markt. De opkomst van spelers als Xiaomi en OPPO heeft de smartphonemarkt zeer competitief gemaakt. LG is al langer kopje onder aan het gaan. Eind 2020 zou het Zuid-Koreaanse bedrijf nog maar goed zijn voor een marktaandeel van 2%. Ooit was LG één van de grootste fabrikanten van mobiele telefoons. Binnen andere elektronicamarkten zijn ze veel succesvoller.

LG Rollable

LG toonde tijdens de laatste editie van CES tijdens hun persconferentie nog een gloednieuw concept van een oprolbare smartphone. Een nieuw marktsegment dat de smartphonedivisie van LG misschien wel nieuw leven kon inblazen. Ondanks dat LG in februari bevestigde dat het toestel op de markt zou komen, lijkt dit gerucht de ontwikkeling weer op de helling te zetten. DongA schrijft dat we het toestel zeker niet in de eerste helft van 2021 hoeven te verwachten.

In een statement aan CNET laat LG het antwoord meer in het midden. Het bedrijf zegt ‘nog verschillende pistes te onderzoeken voor de uitdagingen die hun mobiele businessafdeling probeert te overkomen’. Het definitieve einde van de LG-smartphone lijkt niet veraf meer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business