LG smartphone

De technologie- en gadgetbeurs CES is in volle gang. Tijdens een presentatie heeft LG een paar seconden van een smartphone met uitschuifbaar scherm getoond.

Update 13 januari 09:00: Bronnen die bekend zijn met de plannen van LG hebben tegen CNET verteld dat de LG Rollable in 2021 zal verschijnen. Ook een woordvoerder van LG heeft tegen Nikkei bevestigd dat het toestel dit jaar arriveert.

Op de beelden is een telefoon te zien waarvan het scherm uit de behuizing kan schuiven. Hierdoor kan het toestel de vorm aannemen van zowel een smartphone als een tablet. Er gaan al langer geruchten rond over deze oprolbare of uitschuifbare telefoon, maar het is nu voor het eerst dat LG de naam en het bestaan ervan bevestigt. Aan het begin en aan het einde van onderstaande video is de betreffende smartphone kort te zien.

Vouwen, rollen en schuiven

De technologie van beeldschermen wordt steeds vooruitstrevender en neemt vaker alternatieve (flexibelere) vormen aan. Sinds enkele jaren zijn er telefoons met vouwbare schermen op de markt, zoals de Motorola Razr en de Samsung Galaxy Z Fold 2. Er gaan ook geruchten rond over de komst van een opvouwbare iPhone. Hoewel de markt van vouwbare schermen nog altijd een niche is, blijft de technologie niet stilstaan en wordt er dus gewerkt aan uitschuifbare/oprolbare schermen voor in smartphones.

Op dit moment gaat het om een prototype van de LG Rollable. Het is niet duidelijk of de smartphone ooit daadwerkelijk te koop zal zijn en hoeveel het toestel zal kosten. Al is het te verwachten dat het om een hoge prijs zal gaan, zoals bij de eerste vouwbare smartphones.

Mis niets van CES 2021 via onze overzichtspagina!


Gerelateerde artikelen

Samsung introduceert mogelijk een oprolbaar scherm in 2021

Na vouwbare schermen is een oprolbaar scherm mogelijk de volgende stap voor Samsung.

LG toont nieuwe Gram lineup met 11e gen. Intel

LG's superlichte Gram lineup krijgt dit jaar een update. Intel Evo, de nieuwste generatie processoren van Intel en een groter scherm.

CES 2021: LG toont nieuw assortiment OLED-tv’s met geavanceerde processor en vernieuwd webOS-platform

LG wil haar positie in de televisiemarkt bestendigen met een nieuwe lijn OLED-tv’s in alle vormen en maten. Ook achter de schermen krijgen de televisies een upgrade.
Volgt nieuwe technologische ontwikkelingen op de voet, maar houdt vooral van gekleurde lampjes. Spendeert haar tijd voornamelijk met een gamecontroller in de handen en zingt daarnaast alle liedjes van The Lion King luidkeels mee.